SITTENDE VOLLEYBALL: Det ble også arrangert showkamp under helgens arrangement

Suksess for veldedighetshelg: NTNUI Volleyball samlet inn 46 000 kroner mot brystkreft

– Arrangementet har gått over all forventning. Både med tanke på engasjement, det økonomiske og med alle som har møtt opp.

Publisert Sist oppdatert
HJERTESAK: Kathinka Lund syntes helgen gikk over all forventning

I Dragvollhallen denne helgen arrangerte NTNUI Volleyball veldedighetshelg til inntekt for Brystkreftforeningen. I tidligere år har markeringen skjedd ved bruk av rosa t-skjorter på trening, men i år har det blitt til et stor arrangement med intern turnering, seriespill og show-kamper. Samtlige tjue lag har vært i aksjon for å rette oppmerksomhet mot saken.

– Studenter er ikke de med best økonomi, men med dette arrangementet har vi vist at når alle gir litt så blir summen ganske stor, forteller styremedlem i NTNUI Volleyball, Kathinka Lund.

LES OGSÅ: Listeval no

Studentenes positive effekt

Studenter i Trondheim har fått mye negativ omtale i media, men Lund peker på at det også er mye positivt studenter gjør for nærmiljøet.

–Vi har fått mye skyld for smittespredning, så det er godt å vise at vi er ikke bare de sløvingene vi framstår som i ulike mediekanaler.

Både styreleder i Brystkreftforeningen, Monica Petersen, samt sekretær, Kirsti Lier, har stilt opp med stand. De forteller at de setter pris på arrangementet.

– Det er kjempefint at ungdommen engasjerer seg, sier Petersen.

Selv om de også har samlet inn penger gjennom salg, understreker Petersen at den viktigste rollen de har hatt er som representanter for Brystkreftforeningen.

– Vi er nok mer symbolske - vi er tilstede.

At medlemmer i Brystkreftforeningen er i salen har ikke gått ubemerket for Lund. Hun mener at arrangementet får en mer helhetlig følelse av det.

– For deres del er gjerne dette et lite arrangement, men at de likevel velger å være tilstede viser at den lille jobben vi gjør betyr mye.

FORNØYD MED STUDENTENE: Monica og Kirsti satte pris på innsatsen til NTNUI

Nytt år, nytt fokus

I år er hovedfokuset til aksjonen å rette oppmerksomhet mot å oppdage brystkreft tidlig. Petersen forteller at selv om det er mest fokus på jenter, kan begge kjønn være utsatt for brystkreft.

– Mange menn er heller ikke klar over at de kan bære på utsatte gener slik at det går videre til sine døtre.

I salen er ropene høye og musikken høyere. For hvert poeng som vinnes er det full jubel. Med andre ord kan være fort gjort å glemme alvoret som ligger bak arrangementet. Men for Lund betyr det mye å vie oppmerksomhet til Rosa Sløyfe-aksjonen.

HOPPER FOR SAKEN: Det var ingenting å si på innsatsen til spillerne

– Det er en sak som påvirker mange på en eller annen måte. Enten fordi man kjenner noen, eller har opplevd dette selv.

Petersen følger spent med på kampene som blir spilt. Selv om hun står på stand nå er hun tidligere volleyballspiller og merker at stemningen i salen tar tilbake gamle minner.

– Jeg får lyst til å svinge inn på banen!

LES OGSÅ: Rekordhøy smitte i Trondheim: anbefaler munnbind

Ringvirkninger

Med godt oppmøte, spennende kamper og mye støtte samlet inn, er Lund svært fornøyd med hvordan helgen har blitt. Nå ser det ut som at arrangementet vil påvirke andre innsamlingsaksjoner i NTNUI. Hun forteller at helgens arrangement blir gjort til en forslagsmal til hvordan andre grupper kan gjennomføre noe lignende.

–Vi håper å få ringvirkninger og vise at studenter tar ansvar.

Både Petersen og Lier synes det er fint når studenter gjør noe mer seriøst, og avslutter med en oppfordring for å forebygge utvikling av brystkreft.

– Kjenn kroppen din og undersøk deg selv regelmessig. Oppsøk lege om du kjenner noe unormalt.

Til opplysning, er journalisten med i NTNUI Volleyball.

Powered by Labrador CMS