Redaktør Molly Bazilchuk for Smallprint formidler nyheter om nanoteknologi og miljø sammen med andre tidligere og nåværende nanoteknologistudenter ved NTNU.

Nettmagasin om nanoteknologi og miljø

Nettmagasinet Smallprint drives på frivillig basis av tidligere og nåværende nanoteknologistudenter ved NTNU, og produserer artikler om nanoteknologi og miljø.

Publisert Sist oppdatert

Smallprint ble startet for fire år siden av studenter med stor interesse for miljø og nanoteknologi. I dag publiseres det omkring tre til fire artikler i uken. Redaktør Molly Bazilchuk for Smallprint sier at antall lesere går i bølger, men at lesertallet ser ut til å være økende.

– Vi håper på å bli større, og vil at flere skal lese og synes krysningspunktet mellom miljø og nanoteknologi er like tøft som oss, sier hun.

Bazilchuk tror nettmagasinet får mest treff fra teknologistudenter, men de prøver å holde språket enkelt og uten for mange fagord for å trekke til seg også andre lesere med interesse for teknologi.

– I og med at Smallprint presenterer tema som kan oppfattes som sære, må man gjerne være litt over gjennomsnittlig interessert for å ønske å lese nettmagasinet, sier hun.

Arena for nanoformidling

Smallprint har også bidratt med artikkel til Aftenpostens Viten. Bazilchuk synes det er bra at større aviser som Aftenposten publiserer artikler om teknologi skrevet av fagfolk.

– Dagens store aviser har litt mangel på gode teknologiartikler, sier hun.

For nanoteknologistudenter som Stefan Mandaric ved NTNU, er det greit å ha en arena hvor man kan lese om nyheter for sitt fagfelt.

– Jeg regner med at de fleste nanostudenter på NTNU leser Smallprint, sier han.

Vil dele aha-øyeblikk

– Materialer endrer egenskaper på nanonivå, og en fornybar verden trenger ny teknologi. Mye som man tror ikke finnes er gjerne under utvikling allerede, sier Bazilchuk.

Hun mener at man ikke alltid trenger å forstå alt, men at det kan være lurt å bli mer bevisst på nanoteknologi, i og med at det blir en større og større del av hverdagen.

– Det hadde vært gøy om man kom til et punkt hvor man fikk inntekter. Vi i Smallprint har mye kompetanse, og det tar på å gjøre ting på fritidsbasis, sier hun.

I dag drives Smallprint på frivillig basis, og medlemmene er enten studenter eller har jobber ved siden av.

– Gjennom min utdannelse har jeg levd for de øyeblikkene der man sitter med fagstoff som er vanskelig og plutselig får et aha-øyeblikk. Dette er noe jeg vil dele med andre, sier Bazilchuk.

TIPS OSS: Hva leser du for å oppdatere deg på ditt fagfelt? Send oss ditt beste tips.

Powered by Labrador CMS