Indøkere skal forsvare NTNUs ære

Neste uke møtes studentlag fra NTNU, NHH og BI i Oslo. Her skal de konkurrere om å presentere de beste strategiske rådene til Norrøna.

Publisert Sist oppdatert

Bekk Management Consulting sin årlige casekonkurranse, Oppdraget 2014, er snart i gang. Her får studentlag fra Trondheim, Oslo og Bergen presentert en reell problemstilling som de skal løse på to dager. De som representerer NTNU i konkurransen er studentene Snorre Handeland Gryte, Laurens Bijl, Trond Vik og Ola Gjønnes som alle går fjerdeåret industriell økonomi ved NTNU. Guttene er veldig spente på uka som kommer.

Fakta

BEKK-Oppdraget

  • Bekk Management Consulting gjennomfører prosjekter for store private og offentlige virksomheter innen strategisk rådgivning, utvikling av IT-systemer og design av digitale tjenester
  • Bekk Oppdraget er en årlig casekonkurranse som arrangeres i Oslo for studenter fra NTNU, NHH og BI
  • Oppdraget ble for første gang arrangert i 2008, da vant studentlaget fra NTNU.
  • Vinnerlaget får 50 000 kroner, hvor halvparten doneres til en valgfri veldedig organisasjon

Jobbe under press

NTNU-laget reiser til Oslo 26. og 27. februar og ser på konkurransen som en god trening til framtiden.

– Vi får mulighet til å jobbe sammen som et team og se hvordan det er å jobbe under press. Det er også utrolig spennende at oppgaven går ut på å hjelpe en reell kunde, sier guttene.

I år har Bekk valgt Norrøna som kunde, et selskap som lager ulike produkter for mennesker med en aktiv livsstil. NTNU-laget er meget positive til Norrøna som kunde.

– Vi har gjort litt research på Norrøna på forhånd, og liker veldig godt det vi ser. De har mange kule produkter og det at selskapet deres er såpass ungt føler vi at gir oss mer handlingsrom til oppgaven neste uke, sier de.

Sunn rivalisering

Espen Åtland er ansatt hos Bekk Management Consulting AS og torsdag 20. februar var han innom NTNU. Da presenterte han Bekk-oppdraget for indøk-studentene.

– Vi synes konkurransen er en god mulighet for studentene. De skal jobbe med en reell kunde, noe som gir studentene muligheten til å prøve seg på et realistisk problem innenfor denne bransjen. Det gir også firmaet vårt et innblikk i hva studentene er i stand til og hvordan de fungerer under press, sier Åtland.

Åtland mener at konkurransen er en sunn form for rivalisering mellom NTNU, BI og NHH og at ulikhetene mellom skolene er en fordel.

– Vi liker at skolene har forskjellig utgangspunkt. De fokuserer på litt ulike fagområder, og vi mener dette er positivt siden det skaper et mangfold som gir varierte løsninger på problemer, sier han.

– Kult om det gjør en forskjell

Laget som vinner casekonkurransen får en pengepremie på 50 000 kroner, penger som kommer fra både Norrøna og Bekk Consulting AS. Halvparten av premien doneres til en organisasjon som vinnerne selv bestemmer.

– Vi har ikke diskutert hvem vi ønsker å gi pengene til ennå. Men vi synes det er viktig at det går til noe fornuftig og helst noen som trenger det. Det hadde vært kult om det gjorde en forskjell, sier NTNU-guttene.

Selve oppgaven de får er hemmelig fram til konkurransedagene, og derfor vet de lite om hva de intense dagene kommer til å gå ut på. Guttene synes erfaringen de får hovedsakelig er viktigere enn å vinne.

– Selv om vi har veldig lyst til å vinne, synes vi læringsdelen ved opplegget er viktigst. Bare å være med og delta kommer til å bli en opplevelse som kommer godt med i framtiden. Samtidig får vi sikkert også knyttet noen viktige kontakter, sier de.

Powered by Labrador CMS