Spillprofessor vant teknologipris

Professor ved NTNU vant «Årets teknologibragd».

Publisert Sist oppdatert

Professor Alf Inge Wang ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap er Norges eneste professor i spillteknologi. Torsdag kveld vant han prisen «Årets Teknologibragd» for sitt arbeid med spillbasert læring.

Prisen deles ut av Teknisk Ukeblad, basert på en kombinasjon av en publikumsavstemming og en juryavgjørelse. Bladet sier følgende om prisen: «Årets teknologibragd skal representere en god ingeniørmessig løsning, prosjekt eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem i Norge, sluttført innen utgangen av 2013.»

– Jeg er veldig overrasket og sjokkert. Jeg trodde knapt det var sant da jeg ble nominert før nyttår. Det er spennende at juryen har satset på noe som er litt annerledes denne gangen, sier Alf Inge Wang til Teknisk ukeblad.

Dusken.no omtalte Wangs kunnskapspill Kahoot i fjor. Den gang fortalte Wang hvordan ideen tok form.

– Det startet med en idé jeg hadde i 2006. Jeg pleide å avslutte forelesninger med en spørrekonkurranse, der et par elever fikk komme opp og svare på spørsmål. De fikk spørre publikum om hjelp, men jeg ville at alle i salen skulle være med, sa Wang.

Resten av artikkelen kan du lese her.

Powered by Labrador CMS