SØKER LEDERSTILLING: Øyvind Eikrem er den eneste søkeren til jobben som instituttleder ved Institutt for sosialt arbeid.
SØKER LEDERSTILLING: Øyvind Eikrem er den eneste søkeren til jobben som instituttleder ved Institutt for sosialt arbeid.

Granskes av eget institutt - nå vil han bli leder

Øyvind Eikrem er den eneste søkeren til jobben som instituttleder ved ISA.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen 16 personer har søkt på de syv stillingene som instituttledere utlyst av Fakultetet for samfunns- og utdanningsvitenskap, skriver Universitetsavisa.

Disse har søkt som instituttledere:

Institutt for geografi: Gunhild Setten, Jan Ketil Rød og en søker som er unntatt offentligheten.

Institutt for lærerutdanning: Ingfrid Thowsen, Lise Vikan Sandvik, Mari Nygård og Elin Moru.

Institutt for pedagogikk og livslang læring: Marit Honerød Hoveid, Marte Bratseth Johansen og Ingrunn Dahler Hybertsen.

Institutt for sosiologi og statsvitenskap: Aksel Tjora og Johan Fredrik Rye

Institutt for sosialantropologi: Harald Aspen og Lorenzo Cañás Bottos

Institutt for psykologi: En søker unntatt offentligheten.

Institutt for sosialt arbeid: Øyvind Eikrem.

Av de syv stillingene som er lyst ut, er det to stillinger hvor det bare er en søker. Øyvind Eikrem er den eneste som har søkt jobben som instituttleder ved Institutt for sosialt arbeid, mens en søker som er unntatt offentligheten har søkt på stillingen som instituttleder ved Institutt for psykologi.

Eikrem havnet i 2018 i konflikt med egen instituttledelse etter at han hadde uttalt seg til nettstedet Resett om en dobbeltdrapsak i Trondheim der mindreårige asylsøkere var involvert.

Senere, i februar i fjor, kunne Filter Nyheter avsløre at Eikrem sto bak en Facebook-profil som delte ytterliggående innhold over plattformen. Filter Nyheter ble senere felt i PFU, etter utvalget konkluderte med at Filter var for skråsikre i sin konklusjon om at Eikrem faktisk sto bak.

Like etter fellelsen i PFU skrev imidlertid Nidaros at to NTNU-ansatte hevdet å ha sett Eikrem bruke den nevnte Facebook-profilen. NTNU har siden i mars i fjor hyret inn advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig for å komme til bunns i saken, men de har ennå ikke konkludert.

Eikrem har hele tiden fastholdt at han ikke står bak kontoen.

Powered by Labrador CMS