Stort spill med små blokker

En forsamling som holder pusten, et én meter høyt vaklevorent tårn og tre gratis burgere på spill. Jenga er en høyintensitetssport.

Publisert Sist oppdatert

Pinky Blinders møtte onsdag kveld Jengardium Leviosa til finalen i Samfundets jengaturnering i en tilnærmet fullsatt Daglighallen. Jenga var her oppskalert fra små klosser på størrelse med en finger, til planker på størrelse med albuen.

Jengardium Leviosa, bestående av Trym Eidsten, Kasper Slagstad og Dima Waarie, deltok som representanter for Dill – Diversegjengens idrettslandslag. Tidlig hadde de en uheldig uttrekning som forlot tårnet skjevt, men med godt taktisk spill utjevnet de noe av vektforskjellen

SKJEBNESVANGERT: Nimesh fra Pinky Blinders må håndtere et skeivt tårn.

Snart var den stadig voksende ryggraden av enkeltblokker i midten problemet. Pinky Blinders, bestående av Johannes Dieterly, Barbora Chylikova og Nimesh Dangol, valgte å fortsette med å trekke ut midtblokkene, en taktikk de hadde hell med i de tidlige rundene.

LES OGSÅ: Gjengsjefene på Samfundet: – Dette vervet er ikke for alle

De uvanlige tunge treklossene skapte derimot snart et uvanlig problem for den kjent med bordvarianten. På fjerde rad fra toppen lå det plutselig to blokker inntil hverandre. Den ytterst til høyre, den som trengtes for å utjevne tårnet var nå borte. Et genialt trekk fra Pinky Blinders som skulle vise seg å være utslagsgivende.

For nå var det bare et kappløp om hvem som unngikk å være den som la på blokken som felte hele tårnet. Det skulle vise seg å være blokken på skjevheten og overvektens side. Jengardium Leviosa holdt på å legge feil, men reddet seg inn da de skjønte hva som var i ferd med å skje.

Dermed falt det til Nimesh Dangol på Pinky Blinders å måtte gjøre det umulige. Han måtte legge den fra seg så forsiktig at tårnet forble stående. Han forsøkte én gang, den begynte å skjene. Han trakk seg tilbake. Salen var stille. Så glapp han klossen da han skulle prøve igjen. Nervene var i høyspenn; det gjaldt å holde roen. Han gikk frem en tredje gang, flippet klossen i hånden og la den ned. Tårnet begynte å tippe. Han grep om det, men skaden var skjedd.

– Jeg må la det falle.

Nimesh tapre ord ble snart fulgt av tårnets krasj i gulvet og ellevill jubel fra Jengardium Leviosa.

Pinky Blinders møtte til intervju med brede smil til tross for tapet. De var klare på at det var svært vanskelig, men også veldig gøy.

LES OGSÅ: Forskere og aktivister streiket for klima

EN GOD NUMMER TO: – Vi er visemestere nå, sier Pinky Blinders.

– Det var ingenting vi kunne ha gjort da den siste brikken var ute. Å sette den tilbake var umulig, forklarte Nimesh om den siste runden.

Vi trenger heller ikke å frykte for Pinky Blinders jengakarriere, da de raskt forsikret oss om at de vil returnere for å delta igjen ved en senere anledning.

Det var et ekstatisk Jengardium Leviosa som mottok premien sin. Dima Waarie fortalte at hun følte mye glede, og at hun enda skalv. Trym Eidsten, beskrev det som den mest intense jenga-runden han noen gang hadde vært med på. Kasper Slagstad forsikret oss om en turnering hvor nivået er langt høyere enn i fylla.

De var ikke nøkterne i sine refleksjoner om denne store seieren. Dima var bastant på at dette nå er seier nummer én for henne.

– Det er det beste som har skjedd meg hittil i år. Det sier ikke så mye, da, men det er i hvertfall en opptur, da. Kanskje det er nå den begynner, sa Kasper

FORNØYDE: Kasper, Dima og Trym feirer seieren sammen med Antonio.

Trym, derimot, avslørte at det nok er noe som enda henger høyere blant hans seire.

– Ingenting kommer i nærheten. Eller kanskje jeg rangerer det etter den gangen jeg fikk to skolisser i posten, når jeg egentlig bare bestilte én, sier Trym.

Til slutt har Jengardium Leviosa noen gode råd å dele med unge og håpefulle jengaspillere: Spill mye, drikk mye, le mye.

– En ølplanke fra Daglighallen underveis er trikset. Det som trengtes, sier Trym

Powered by Labrador CMS