VEDTATT ØKNING: Leder av Velferdstinget, Øystein Fruseth Christiansen, forteller at det var enighet blant medlemmene om behovet for økt semesteravgift.

Semesteravgiften økes 

Velferdstinget har enstemmig vedtatt økning i semesteravgiften fra og med høstsemesteret 2024.

Publisert Sist oppdatert

På et møte i Velferdstinget forrige torsdag ble det vedtatt at semesteravgiften skal økes med 100 kroner fra dagens 600 kroner. 

Velferdstinget skriver i vedtaket at de mener økningen vil bidra til å styrke tjenestene til Sit råd og støtten til studentfrivilligheten. I tillegg skal pengene brukes til å bygge opp igjen reguleringsfondet. Leder for Velferdstinget, Øystein Fruseth Christiansen, forklarer at reguleringsfondet består av ubrukt semesteravgift fra tidligere år og fungerer som en økonomisk buffer for Velferdstinget som kan brukes ved behov.

– De siste årene har vi brukt en del penger fra reguleringsfondet. En del av pengene ble brukt på å støtte studentfrivilligheten gjennom pandemiårene, og vi har også støttet Samfundet med penger til nybygget. Derfor er reguleringsfondet i dag mindre enn vi ønsker, og det er behov for å bygge det opp igjen.

Velferdstinget vedtok at det er ønskelig at reguleringsfondet skal være på 6 millioner kroner.

– Et av prosjektene vi har på horisonten er en oppgradering av Dødens dal, i samarbeid med flere andre aktører. Dette er et prosjekt vi typisk vil kunne bruke reguleringsfondet til å finansiere, sier Christiansen.

Den siste store økningen av semesteravgiften var i 2018, og leder Christiansen sa tidligere til Under Dusken at han håper neste store økning først vil komme i 2028-2029.

Christiansen forteller at alle medlemmene var enige om behovet for å øke semesteravgiften. Han sier at diskusjonen under møtet hovedsakelig gikk på hvor mye mer enn arbeidsutvalgets innstilling på 90 kroner man eventuelt skulle øke den med. Han sier at det endelige forslaget om en økning på 100 kroner ble enstemmig vedtatt av alle medlemmene.

– Det var et tydelig ønske blant alle medlemmene om å styrke samtaletilbudet til Sit, altså Sit råd, sier Christiansen.

LES OGSÅHumanitære kriser: – Verdens største utendørsfengsel

Powered by Labrador CMS