STENGER: Muggsopp har blitt oppdaget på Idrettsbygget.

Muggsopp funnet før jul - nå stenger de garderobene

- Vi vil være på den sikre siden

Publisert Sist oppdatert

Idrettsbygget Sit Gløshaugen stenger garderobene onsdag grunnet funn av muggsopp i ventilasjonen. Besøkende bes ta kontakt med fastlege ved symptomer.

Sit Gløshaugen sendte ut tekstmelding til studentene klokken tre tirsdag ettermiddag om funn av muggsopp i garderobene. Sit skrev i sin pressemelding at det var funnet fuktproblemer i løpet av ombyggingen på idrettssenteret. Det ble bestilt prøvetaking av de berørte områdene påvist forhøyede verdier av muggsopp.

Direktør for trening og idrett i Sit Tor-Arne Hetland forteller at avgjørelsen for å stenge garderobene ble tatt i etterkant av et møte med NTNU i dag. Både i herre- og damegarderoben har det vært funn av muggsopp.

Fukten ble først testet av NTNU i starten av desember og ble påvist som muggsopp i slutten av desember. På spørsmål om hvorfor garderobene ikke ble stengt før svarer Hetland at de fikk svar på prøvene når bygget stengte for julen. I løpet av juleferien da senteret var stengt ble de berørte områdene grundig vasket. Det ble derimot avgjort i møte med NTNU at garderobene stenges allikevel for å være på den sikre siden.

Muggsopp:

Ifølge Helsenorge så kan muggsopp forverre luftveis allergi eller i noen tilfeller føre til luftveissykdommer. Symptomer på luftveissykdom er følgende:

  • pustebesvær
  • hoste
  • piping i brystet
  • luftveisinfeksjoner
  • bronkitt
  • allergisk rhinitt
  • eksem

Garderobene har vært åpne siden 2. januar. Hetland mener risikoen er lav for at noen skal merke symptomer på luftveissykdom, men ber allikevel de som er usikre ta kontakt med fastlegen.

Hetland estimerer at garderobene vil åpne igjen i løpet av noen uker.

- Om vi er uheldige så kan det ta lenger tid.

Frem til da jobber de med å få til en annen garderobeløsning med dusjmuligheter, men når dette blir avklart vet de ikke.

Powered by Labrador CMS