
Studenter på hel stang
Tjuefem kvinner og menn svingte seg akrobatisk rundt på poledance-kurs på Lyche.
Mandag arrangerte UKA poledance-kurs på Lyche, en akrobatisk treningsform som er på frammarsj i Norge. Instruktør og kursansvarlig Nina Svartøien er ikke overrasket over at UKA-kurset ble utsolgt raskt.
– Det er en overveldende stor interesse for poledance-kurs. Det er nesten rart at treningsstudiet vårt ikke er stappfullt til enhver time av døgnet, sier Svartøien som har tre års erfaring.
Svartøien tror mange assosierer poledance med stripping. Noe som kan være årsaken til at folk skyr treningsformen til vanlig.
– Poledance er rett og slett turn på stang. Folk vet kanskje ikke hvor mye trening det ligger i det. Dette er noe som kan erstatte vanlige økter på treningssenteret, forteller Svartøien.
Faren for en "Bodegavals"
Student Marthe Bodahl Lunde er ei av tjuefem som har svingt seg rundt på Lyche og plukket opp noen knep.
– Dette er sykt bra styrketrening. Faren med et slikt kurs er at man begynner å bruke det på byen til vanlig. Kanskje må man ta seg en edrukveld på Bodegaen for å øve litt, smiler Lunde.
Anniken Olsen som også er student ble overtalt av venninnen sin til å bli med på kurset.
– Jeg er jo veldig stiv og ble overrasket hvor bra det gikk. Man kjenner det godt i håndleddene og i skuldrene etter en slik økt, forteller Olsen.
UKEfunksjonær Hanne Berg er den ansvarlige for poledance-kurset. Hun fryder seg når hun ser hvor gøy deltakerne har det.
– Det er artig å se hvor raskt nybegynnere mestrer poledancing når de først slipper seg løs, sier Berg.
Stramme karer på stang
Selv om mesteparten av kursdeltakerne var kvinner, var det også fire menn som våget seg på dansegulvet.
– Vi hadde helt panikk da UKA åpnet billettsalget. Vi kjøpte så mange billetter vi bare kunne, inkludert dette. Vi hadde ikke sett for oss at vi kom til å prøve poledancing, men det var utrolig gøy å prøve noe nytt, sier en av gutta.
Svartøien skulle ønske at flere norske menn ville ha slengt seg på poledancing-bølgen. Hun forteller at i Øst-Europa er det langt mer vanlig at menn driver med slikt.
– Det kan hende at en del karer tenker at det er feminint og teit, men man kan gjøre treningsformen så maskulint man bare vil. Karer har en langt større overkroppstyrke og er på det viset bedre anlagt for å gjøre knep som «the human flag», sier Svartøien.