Studenter på Dragvoll forteller om stappfulle busser

Vanskelig å overholde smittevernrådene, mener studentene. – Vi kjører med full kapasitet, svarer AtB.

Publisert

Fulle busser til og fra Dragvoll var en utfordring allerede før koronautbruddet. Nå forteller flere studenter om busser så fulle at det er umulig å følge smittevernrådene.

Dragvollstudenten Simon Bouazaza Bratsve er en av dem som har opplevd at bussene er for fulle. Han er avhengig av buss for å komme seg til campus, og forteller at det er vanskelig å overholde smitteverntiltak.

– Det er veldig ofte at vi står helt som sild i tønne. Jeg merker at de andre på bussen også virker bekymret og ukomfortable. Jeg tror at busser er noen av de mest smittefarlige stedene for tiden, utdyper Bratsve

Ved busstoppet på Dragvoll møter vi en annen student. Han har samme syn som Bratsve.

– Spesielt de siste bussene før forelesningene starter er altfor fulle. Når jeg ser det kommer en full buss så får jeg lyst å droppe bussen, men så må jeg jo på skolen. Det er vanskelig å vite hva man skal prioritere, spesielt når det er obligatoriske forelesninger, forteller studenten.

Kjører med full kapasitet

Grete Opsal, direktør i kommunikasjon og drift i AtB, forteller at AtB kontinuerlig følger med på kapasiteten på bussene.

– Det kjøres med full kapasitet i tillegg til at det er noen «beredskapsbusser» som settes inn på enkelte avganger. Det er tett med avganger knyttet til de ulike studiestedene.

Hun forteller at det er viktig at de reisende er bevisst på smittevernrådene.

– Det å overholde smittevern er et samspill mellom både de som reiser og AtB, hvor alle må være med å ta ansvar. Det er viktig at kundene følger reiserådene som er gitt av folkehelseinstituttet og venter på neste avgang dersom bussen er full, sier Opsal.

LES OGSÅ: De mystiske rødkledde var tilbake på Dragvoll - er en del av et hemmelig forskninsprosjekt

Prorektor for utdanning ved NTNU Marit Reitan ser også at det kan være utfordringer knyttet til fulle busser, og hun forteller at deres studenters og ansattes sikkerhet er viktig for NTNU.

– NTNU ønsker å bidra til å begrense belastningen på kollektivtrafikken, og vi oppfordrer derfor studenter og ansatte til å gå eller sykle når det er mulig. I tillegg gjennomføres alle de største forelesningene i høst digitalt, noe som også bidrar til å lette trykket på kollektivtrafikken.

DRAGVOLLSTUDENT: Simon Bouazaza Bratsve er en av dem som har opplevd at bussene er for fulle.

– Utfordrende å droppe bussen

De fleste Dragvollstudentene vi har snakket med syns det er urealistisk å droppe bussen til fordel for å gå eller sykle til campus, da avstanden ofte er for lang.

– For mange er ikke det å sykle til Dragvoll ett alternativ. Mange skal videre fra Dragvoll etter forelesningene er ferdig, og da er det ikke alltid praktisk å sykle. I tillegg begynner det å bli vinter, og når det blir kaldere og glattere ute så blir det mer utfordrende å bruke sykkel, sier Bratsve.

LES OGSÅ: Koronasmitte på Samfundet

Avstand blir også en utfordring for mange av studentene som skal komme seg opp til Dragvoll.

– Det å gå eller sykle er vanskelig når man går på Dragvoll, spesielt når man bor langt unna. Jeg har ikke mulighet til å gå en time til skolen hver dag. I tillegg kan ikke alle ta seg råd til å kjøpe sykkel, legger en annen student til.

Powered by Labrador CMS