Hvordan ikke kleine ut på deit

Skal du på en første deit? Prøver du desperat å grave deg ut av singelkrisa? Frykt ikke! Dette er mine tips for den perfekte første deit.

Publisert

Valentinsdagen er forbi, og noen av oss (inkludert meg selv) har blitt smertefullt minnet på at vi er single. Den 22. valentinsdagen i mitt liv som singel, så nå må jeg nesten legge inn litt innsats for at den 23. blir delt med en annen. Jeg er tilbake på Tinder, klar for flere første deiter, og deler gjerne mine erfaringer som noen som har vært på utallige første deiter.

SE OGSÅ:  Valentintips til de single (og de i forhold)

KAFFEKOS: Møt på kaffe, og bli til kosen, hvis deiten går bra da.

For det første: Husk hva som er formålet med en første deit: Dere skal bli kjent med hverandre. Nøkkelen er å velge et sted og en aktivitet som gjør at dere faktisk kan bli kjent. Du gjør sjelden feil ved å ta en øl eller kaffe. Jeg synes alltid det er en hyggelig første deit når fokuset ligger på samtalen. Det er vanlig å bli nervøs før en første deit, og da er det alltid deilig at man slipper å tenke på noe annet enn samtalen.

En ting du kanskje ikke burde gjøre, er å ta med deiten din på vors eller fest, spesielt når det bare er dine venner der og ikke deres. En deit skal som sagt være personlig og en mulighet til å bli bedre kjent. Selv om du kan være mer avslappet når du har litt alkohol i blodet og er rundt venner, kan det være veldig lett å glemme deiten din.

På den motsatte enden av skalaen har vi «vil du komme hjem til meg og se på film?». Om du spør meg om dette, kommer jeg absolutt til å tro at du bare vil ligge på første deit. Det er ikke noe galt i det hvis jeg også er med på det, men om du vil ha noe litt mer langvarig, er det kanskje ikke den beste måten å bli kjent på. Selv om man kanskje blir kjent på litt andre måter, da.

SE OGSÅ: Slik lykkes du med Tinder i Trondheim

Men hva med middag? Jeg vet ikke om det bare er meg, men jeg hater middag på første deit. Uansett om det er hjemmelaget eller på restaurant, synes jeg det bare er kleint. Og ikke glem: Du har ingen mulighet til å stikke tidlig dersom deiten går rett vest. 

Nå skal jeg innrømme at jeg ikke er typen til å trene, men jeg tror kanskje mitt største mareritt må være treningsdeiter. På deit vil jeg imponere og se så bra ut som mulig, ikke svette, puste, pese og vise hvor dårlig kondis jeg faktisk har. Det er kanskje noen som digger å trene sammen første gang de møtes, men ikke bli overrasket om du ikke får svar på forespørselen din.

Sist, men ikke minst: Husk å slappe av! Å gå på deit er stressende, spesielt den første, men ikke glem at dette er en mulighet for å bli kjent med en ny person, uansett om det er suksessfullt eller ikke. En dårlig deit er i det minste en veldig god historie neste gang du er på vors.

Har du tanker om sex, noe du vil vi skal snakke om eller historier du vil vi skal dele? Send e-post til kulturredaktor@studentmediene.no med emnet «Under Buksen» Alt holdes anonymt.

LES OGSÅ: Å drepe en deitinggrønn gløsing

Powered by Labrador CMS