HJEMMEEKSAMEN: Alle eksamener blir gjort om til hjemmeeksamener i år.

Alle skoleeksamener gjøres om til hjemmeeksamener

For å sikre at alle NTNU-studenter skal få gjennomført eksamen kommer det ikke til å være skoleeksamener i år.

Publisert Sist oppdatert

For å sikre at studentene ved NTNU kan få gjennomføre eksamen denne høsten har rektor Anne Borg i dag besluttet at alle skoleeksamener skal gjøres om til hjemmeeksamener, dette skriver NTNU i en pressemelding.

– Ansatte og studenters helse og sikkerhet har alltid førsteprioritet. Samtidig har studentene krav på å få gjennomført utdannelsen sin. Derfor har vi nå besluttet å ikke gjennomføre skriftlig eksamen med tilsyn, sier Borg.

LES OGSÅ: Mer smitte, men ingen krise

Eksamensperioden dette semesteret starter 24. november og varer til 19. desember. Det har vært en betydelig usikkerhet både blant studenter og faglærere omkring gjennomføring av fysisk eksamen.

– Hvis eksamen hadde vært i dag, hadde vi ansett det for å være forsvarlig å gjennomføre som planlagt, men om fire uker er vi redd for at utviklingen vil gjøre det vanskelig. Vi har kommet dit hvor vi hele tiden har visst at vi kunne komme: For å sikre at studentene kan få gjennomført eksamen, er vi nødt til å gjøre denne omleggingen, forklarer Borg.

NTNU opplyser i samme pressemelding om at noen få eksamener kan få andre former enn skriftlig hjemmeeksamen. Dette vil studentene det angår få nærmere beskjed om senere.

Under Dusken følger saken videre.

Powered by Labrador CMS