SAMFUNDETS KOMMENTATORBOKS: På den stappfulle plenen i Høyskoleparken fikk Stønterne med seg alle menneskene som gikk forbi.
TIL STEDE FOR STUDENTENE: Styreleder i Sit Monja Lien Jacobsen husker selv følelsen av å være ny student og bekymringene man kan ha.
LINJEFORENINGEN SOCIALIS: Nestleder Kornelia Hagberg og leder Marie Charlotte Vikesdal understreker at linjeforeningen er hele foreningen, ikke bare styret.
CAMPUSVERTENE PÅ DRAGVOLL: Åshild M. Keshavarzy og Kari Lambach Fitjar er stolte av å jobbe for et godt psykososialt miljø på campus.
SAMTALETILBUD: Jentevakta delte ut handlenett, kondomer og bind til studentene.
MUSIKALSK SVING: Pirum underholdte stort med musikalske innslag både på plen og på scene.
ALLSIDIG TILBUS: Sit sto på stand og fortalte de nye studentene om alle tilbudene de tilbyr.
NTNUI: Idrettslaget representerte med flere av sine tilbud. Her: baseball.
SALAMI TIL FOLKET: De rødkledde Stønterne delte ut pålegg til de nye studentene i kassevis.
STUDENTBAND: Bandet Museum fremførte en rekke sanger og ga innblikk i nytt materiale.
STØNT: Det ble observert både mennesker, stands og små hus i Høyskoleparken.
IKKE BARE TEKNISK: Make NTNU er en av organisasjonene som ikke bare har et teknisk preg på innholdet sitt.
POLEDANCE: NTNUI viste frem talenter og ga mulighet til å teste ut flere deres mange tilbud.
MINI-SAMFUNDET: Det var mange glade beboere å se.
KVINNENETTVERKET PÅ FILOSOFISTUDIET: Vinnerne av årets Buddy-pris fikk blomster og diplom.

─ Man får ofte det faglige på immatrikuleringen, og så får man det sosiale her

Studentersamfundet holdt i dag fadderuke-kickoff hvor de ferskeste studentene fikk møte det studentfrivilligheten i Trondheim har å by på.

Publisert Sist oppdatert

Det var en jevn strøm av nylig immatrikulerte studenter i Høyskoleparken under Studentersamfundet i Trondheims fadderuke-kickoff. Strindens promenadeorkester spilte seg gjennom parken og Candis sang for full hals. En miniversjon av Samfundet sto midt på plassen, med noen rødkledde beboere.

LURER DU PÅ NOE?: Miniversjonen av Studentersamfundet ga nye studenter innsikt i hvor de kunne få hjelp til å søke verv.

Arrangementet viste de nye studentene hva Trondheim har å by på som studieplass, og hva man kan finne i studentfrivilligheten.

─ Det skal være en god mulighet for å finne noe man er interessert i og som kan være med på å skape glede i studiehverdagen i de årene man er her, sier PR- og presseansvarlig for fadderuke-kickoff Nælja Kappfjell.

Frivillighet i fleng

Det var 80 ulike stands i år. Representert var blant annet interesseorganisasjoner som Spark NTNU, Studenttinget, Velferdstinget, festivalene UKA, ISFiT og En Psykt Vanlig Uke, og et utvalg av linjeforeninger. Andre til stede var NTNUI, Teknologiportalen, Vektorprogrammet, ESN for internasjonale studenter og samtaletilbudet Jentevakta. I tillegg var det flere av Samfundets egne interne gjenger tilstede.

─ Hensikten med stands som representerer ulike deler av studentfrivilligheten er å vise mangfoldet av muligheter, sier leder for fadderuke-kickoff Jonas Strøm Scheie.

Køene til standsene som delte ut boller, brød, brus og handlenett var lange, men ingen kø slo de to hvor det var mulig å kjøpe medlemskap til Samfundet og få informasjon om opptak.

LES OGSÅ: Fadderveka er i gang ─ slik var immatrikuleringa

Digital immatrikulering, fysisk kickoff

Dette er det andre året Samfundet arrangerte kickoff. Initiativet var et resultat av at immatrikuleringen de siste tre årene har blitt holdt digitalt.

─ Vi ønsket å ha en mulighet for å samle studentene siden immatrikuleringen ble holdt digitalt selv om den kunne vært fysisk, og for å skape et bilde av hvordan studietiden i Trondheim kan være, sier Scheie.

Og populært har det blitt. I fjor var det over 2000 studenter som møtte opp, og i år var det enda flere som tok turen ─ kickoffen i Høyskoleparken har trolig kommet for å bli. Kappfjell understreker at arrangementet var alkoholfritt, og håper det var en fin start på fadderuken i trygge omgivelser.

─ Det er mange inntrykk på immatrikuleringsdagen. Man får ofte det faglige på immatrikuleringen, og så får man det sosiale her.

Vil dere fortsette å arrangere kickoff?

─ Det har vært en suksess, og vi er sikre på å finne noen som vil drive arrangementet videre.

STUDENTENES BUDDYPRIS: Prisen gikk til Campusvertene på Dragvoll, linjeforeningen Socialis og Kvinnenettverket på filosofi.

Musikalske innslag, Sit og buddypris

Som om det ikke var nok representasjon på stands, pågikk det også et sceneshow gjennom hele dagen. Her fikk de musikalske gjengene på Samfundet som Dei taktlause og Trondheims studentersangforening, samt ulike linjeforeningsband vist seg frem.

Styreleder Monja Lien Jacobsen i Sit snakket om det å skape et nytt liv for seg selv som ny student, og bekymringer man kan ha, både i hverdagen og studiemessig. Hun dro også frem de ulike tilbudene til Sit, som trening, bolig og samtalemuligheter.

NTNU delte også ut Studentbuddy-prisen, som er en utmerkelse for foreninger, personer og tiltak som gjør et særskilt godt arbeid for inkludering i studiemiljøet. Prisen ble først delt ut i 2018, og i år ble prisen tildelt tre vinnere: Campusvertene på Dragvoll, linjeforeningen Socialis og Kvinnenettverket for filosofistudiet.

LES OGSÅ: Nattbusstilbudet styrkes i fadderuken

Powered by Labrador CMS