STENGTE KANTINER: Sit permitterer de fleste av sine ansatte i Sit kafé.
STENGTE KANTINER: Sit permitterer de fleste av sine ansatte i Sit kafé.

Sit stenger ned store deler av kafévirksomheten

Også andre deler av Sits tilbud reduseres eller digitaliseres.

Publisert Sist oppdatert

Digital undervisning, anbefalingen om hjemmekontor og regjeringens oppfordring til studenter om ikke å reise til studiebyen gjør at færre nå oppholder seg på campus.

– Grunnlaget for drift ved våre serveringssteder sterkt redusert, forteller Sit Direktør Audhild Kvam på Innsida.

Sit har derfor besluttet å stenge store deler av kafévirksomheten fram til 18. januar. De fleste ansatte ved Sit kafé er derfor blitt midlertidig permittert.

I høst besluttet Sit også å kutte 12,4 årsverk i forbindelse med digitalisering av kantiner og koronapandemien, noe som fikk fagforeningene til å reagere.

STENGER Direktør i Sit Audhild Kvam forteller at grunnlaget for å drift på campus har forsvunnet ettersom ingen studenter oppholder seg der.
STENGER Direktør i Sit Audhild Kvam forteller at grunnlaget for å drift på campus har forsvunnet ettersom ingen studenter oppholder seg der.

Til tross for situasjonen ønsker Sit likevel å ha et tilbud på de største campusene i Trondheim, Ålesund og Gjøvik. I Trondheim vil derfor Hangaren Catering på Gløshaugen fortsatt holde åpent. I tillegg vil kioskene på Gløshaugen og Dragvoll (Rapido) driftes med noe reduserte åpningstider.

Nedstengingen gjelder i første omgang fram til 18. januar, og hva som skjer etter det er fortsatt usikkert.

– Vår kafédrift vil i stor grad følge aktivitetsnivået på campus, og da er både graden av fysisk tilstedeværelse av studenter og ansatte avgjørende, sier Kvam.

LES OGSÅ: Regjeringens oppfordring til studentene skaper reaksjoner: – Beskjeden burde kommet tidligere.

Reduseringer i andre deler av Sits tilbud.

Også andre deler av Sits tilbud blir redusert eller midlertidig digitalisert.

- Studentsenteret på Gløshaugen og studenthusene i Ålesund og Gjøvik holdes stengt. Aktivitetshuset Loftet på Moholt vil fortsatt være åpent som lesesal på dagtid, men stenges for alle andre aktiviteter.

- Sits idrettssentre er fortsatt åpne men med begrensninger på antallet som trener i samme lokale og krav om to meters avstand. Alle aktiviteter i idrettshallen er avlyst, men det gjøres unntak for toppidrettsutøvere.

  • Helsestasjonen for seksuell helse på Gløshaugen legesenter er midlertidig stengt. Studenter som ønsker å teste eller få behandling for kjønnssykdommer bes ta kontakt med fastlegen.
  • Sits samtale og veiledningstilbud vil inntil videre i hovedsak foregå over telefon eller video. Det vil imidlertid fortsatt være mulig å møte rådgiver fysisk for en såkalt “walk and talk” der man går tur med veileder mens man snakker
Powered by Labrador CMS