Dette er de beste frossenpizzaene

Studenter er notoriske for å spise mye frossenpizza, men kvaliteten kan variere betydelig. For å gjøre det lettere å velge har vi har testet et utvalg.

Publisert

Nordmenns store forbruk av frossenpizza har gjort markedet i Norge stort, og ikke minst innovativt; hvem husker vel ikke sjokoladepizzaen til Dr. Oetker? Derfor er det stor konkurranse blant produsentene om å lage den nye forbrukerfavoritten, men ikke alt smaker like godt eller er verdt pengene det koster. Vi har testet et utvalg av pizzaene på markedet, og vurderte dem etter to enkle kriterier: smak og pris. For deg som forbruker er sikkert tilgjengelighet også en faktor, men denne inngår ikke i terningkastet. Til å teste pizzaene fikk jeg hjelp av et panel bestående av fem studenter, i tillegg til meg selv.

Ristorante pizza mozzarella (glutenfri)

Terningkast: 3

Denne pizzaen skuffet panelet og fikk slakt av flere. Cøliakeren på panelet likte den imidlertid godt og mente det var én av de bedre glutenfrie pizzaene. Det panelet likte med pizzaen, var at sausen var god og full av smak. Osten hadde imidlertid lite smak og en funky konsistens – ikke som mozzarella skal være. Pizzaens bunn og skorpe bar preg av å være glutenfri og imponerte derfor ikke alle med hensyn til smak og konsistens.

Pris: 49 kroner på Coop extra

Tilgjengelighet: De fleste dagligvarebutikker

Peppes Pizza Farmer’s Meat (skinke & bacon)

Terningkast: 3

Panelet syntes denne pizzaen hadde for mye bunn. Det beste på pizzaen var skinkebitene, som var deilige. Men skinke i seg selv smaker ikke så mye og må komplementeres av noe annet, og dette uteble. Pizzaens saus var ikke særlig smakfull. Panelet opplevde pizzaen som endimensjonal og kjedelig. Pizzaen skulle også ha bacon på seg. Det skulle også vært bacon på pizzaen, men det smakte man så vidt. Dessuten var prisen høy.

Pris: 69 kroner på Kiwi

Tilgjengelighet: De fleste dagligvarebutikker

Grandiosa 4 oster

Terningkast: 4

Denne pizzaen levde ikke opp til forventningene. Den var ikke så god som da jeg smakte den sist. Osten hadde mindre smak og var ikke så saftig som jeg husket den. Panelet var samstemte om det. Vi likte derimot pizzaens bunn, som var sprø og saftig. Tomatsausen bidro med mye smak, og reddet smaksopplevelsen. Pizzaen får pluss for morsomme tilberedningsinstrukser: «2. Ta av plasten og fordel toppingen utover. Den kan ha flyttet på seg i svingene på vei fra Stranda og hjem til deg».

Pris: 64 kroner på Kiwi

Tilgjengelighet: De fleste dagligvarebutikker

Pizza la mia grande salame piccante

Terningkast: 4

Denne pizzaen ble tatt godt imot av panelet. Saftige og godt krydrede salamipølser ga mye smak til pizzaen. Osten hadde en fin konsistens; den var seig og smakte godt. Bunnen hadde også god konsistens og smakte godt, selv om den – i vårt tilfelle – ikke var særlig sprø. Sausen var både syrlig og søt, og komplimenterte resten av pizzaen godt. Prisen var helt grei, tatt i betraktning størrelse og vekten på 380 gram.

Pris: 59 kroner på Kiwi

Tilgjengelighet: De fleste dagligvarebutikker

Coop pizza verdure

Terningkast: 5

Dette er en relativt ny pizza fra Coops eget merke. Den skiller seg ut i utvalget fordi den er helt vegansk, altså helt uten animalske produkter. Det beste med denne pizzaen viste seg også å være det som gjorde den unik, nemlig grønnsakene. Ikke bare er det sunt, men det var også veldig godt. Enkelte i panelet trakk også frem osteerstatningen som spesielt god. De mente den smeltet godt og oppførte seg som ost, særlig med hensyn til konsistens. «Hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg kunnet tro det var ost» sa en paneldeltaker. Pizzaens base, nemlig sausen, skuffet derimot litt på grunn av lite smak. Det som trekker pizzaen litt opp, er prisen, kun 34 kroner! Jeg håper vi ser flere veganske pizzaer på markedet snart!

Pris: 34 kroner på Coop extra

Tilgjengelighet: Coop-butikker

Big One BBQ chicken

Terningkast: 6

Det vi likte best med den, var kombinasjonen av fyldig og smakfull topping og god saus. Pizzaen hadde mye smak, med andre ord. Noen i testpanelet mente at det nesten var for mye smak, særlig hvis du er fyllesyk – en vurdering jeg var helt uenig i. Bunnen var luftig og god, men jeg hadde ikke ventet noe annet fra Big One. Pizzaen var forresten noe sterk og rev litt i halsen, noe som gjør at den kanskje ikke er for alle. Det eneste som trekker denne litt ned, er prisen, som var ganske stiv. Kan hende den er billigere på andre butikker.

Pris: 88 kroner på Bunnpris

Tilgjengelighet: De fleste dagligvarebutikker

Folkets Pizza Pepperoni Thick Crust

Terningkast: 6

Denne var også veldig god. Sausen hadde mye smak, og pepperonitoppingen smakte, ja – som pepperoni, og var saftig og god. I motsetning til den forrige var denne pizzaen mer forutsigbar og dermed et tryggere valg for den kresne. Med andre ord: ingen overraskelser. I likhet med BBQ Chicken hadde den også en luftig og sprø bunn. Den har også den fordelen at den er billig.

Pris: 42 kroner på Bunnpris

Tilgjengelighet: Kiwi, Bunnpris og Joker.

Rustica Cheese Deluxe

Terningkast: 6

Denne gjør det også godt hos testpanelet. Pizzaen skiller seg ut som et godt alternativ til kjøttfokuserte pizzaer ved å basere seg på fire ulike ostetyper som sin topping. Det tykke laget med ost gir pizzaen en fyldighet få frossenpizzaer har. Sausen var smakfull og bunnen luftig.

Pris: 84 kroner på Bunnpris

Tilgjengelighet: De fleste dagligvarebutikker

Powered by Labrador CMS