Samfundets forslag til romprogram ble lagt fram lørdag 12. januar

Nybyggkomiteen presenterer forslag til romprogram

På Samfundsmøtet 12. januar presenterte nybyggkomiteen sine fire forslag til utvidelsen av Samfundet. Romprogrammet blir vedtatt på samfundsmøtet lørdag 19. januar.

Publisert Sist oppdatert

Etter ti måneder med arbeid har nybyggkomiteen presentert fire overodnede behov: En blackbox, en ny konsertsal, interne arealer og serveringsarealer.

Fakta

Forslag 1:

Serveringingsareal: 1350 m^2

Internareal: 1250 m^2

Notat: Beregner budsjett på å gå i null.

Forslag 2:

Serveringingsareal: 1050 m^2

Internareal: 900 m^2

Notat: Minimalt forsvarlig internareal.

Forslag 3:

Serveringingsareal: 850 m^2

Internareal: 1100 m^2

Notat: Komiteens anbefaling.

Forslag 4:

Serveringingsareal: 1050 m^2

Internareal: 1200 m^2

Notat: Uten Blackbox.

– Vi ønsker å bli Trondheims største og beste utested, forteller assisterende prosjektleder Gustav Gunnerud i Samfundets nybyggkomité, på lørdagens samfundsmøte.

Hvert av de fire forslagene har fordeler og ulemper. Første alternativ er beregnet på å gå i null, men dersom det er et dårlig år vil Samfundet tape penger på dette alternativet. Alternativ fire er uten Blackbox og alternativ to har minimumskrav av internområder. Komiteen anbefaler selv tredje alternativ.

Les også: Vil sikre Samfundets formål

Alle gjengene inn på huset

– Interne arealer prioriteres slik at så mye som mulig av Samfundets interne aktivitet kan foregå på huset, forklarer Finansstyrets leder, Dag Herrem.

Finansstyret stiller seg bak alternativ tre, det samme gjør samfundetleder Eirik Sande og resten samfundsstyret.

De ønsker dermed et nybygg med konsertsal, blackbox, noen nye offentlige areal, og interne areal.

Vedtak av romprogram representer siste del av første fase i utbyggingen, da Samfundet bestemmer hva de ønsker å ha i nybygget. Deretter følger skisseprosjekt, der det nye bygget blir tegnet og planlagt. Endelig vedtak på hvorvidt det blir nybygg er 23. november 2019. Hvis det blir vedtatt skal bygget etter planen være ferdig til UKA 2021.

Etter forslagene ble lagt fram snakket Herrem om budsjettet for 2019 der de forventer et overskudd på 2.9 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS