Synkende andel innvandrere som tar høyere utdanning

Men andelen studenter med innvandrerbakgrunn eller innvandrerforeldre har økt ved NTNU.

Publisert Sist oppdatert

Selv om antall innvandrere totalt i Norge har steget med 8,4 prosentpoeng siden 2007, har andelen innvandrere eller andregenerasjons innvandrere i høyere utdanning sunket med 0,6 prosentpoeng i samme tidsrom, ifølge SSB. Det var Khrono som først skrev om saken.

– Jeg tror dette kan handle om at en større andel av dagens innvandrere er flyktninger, og at de sliter med å komme i gang med eller avslutte sine utdanninger, sier rektor Curt Rice ved Oslmomet til Khrono, og mener at de burde bli enda bedre på rekrutteringsarbeidet.

Les også: – Nikab-forbud er en forutsetning for god læring

Økende andel ved NTNU

Hver tiende student ved NTNU er innvandrere eller andregenerasjons innvandrere, ifølge SSB, og ved NTNU har andelen steget fra 6,96 prosent i 2007 til 9,21 prosent i 2017. En økning på 2,25 prosentpoeng.

Les også: – Forbud mot nikab er ussel symbolpolitikk

— Vi har i flere år hatt egne handlingsplaner for å rekruttere denne studentgruppen, sier avdelingssjef for studenttjenester, Jenny Bremer, ved NTNU til Khrono.

Les også: – Hva er det egentlig regjeringen ønsker å oppnå med forbudet mot ansiktsdekkende plagg i høyere utdanning?

Hun sier NTNU ønsker enda flere studenter med innvandrerbakgrunn, og at de kommer til å fortsette arbeidet med å rekruttere flere.

– Høyere utdanning er viktig for å utjevne sosiale og økonomiske forskjeller. NTNU ønsker å bidra til at personer med innvandrerbakgrunn er bredt representert i ulike utdanninger.

Powered by Labrador CMS