SMULDRE: Prøv denne nydelige paien.

MATSPALTE

Helt på bærtur

Enten du plukker selv eller kjøper i butikken, er smuldrepai med bær i en enkel måte å gjøre studenthverdagen litt søtere på.

Publisert

Skogsblåbær vokser vilt i norske skoger fra midten av juli til starten av september. Sesongen varierer imidlertid fra år til år, og starter gjerne tidligere lengst sør i landet.

NYPLUKKET: Det er masse blåbær ute som kan plukkes.

Dersom du er heldig er blåbærsesongen dermed ikke ferdig enda. Da har du kanskje muligheten til å plukke med deg en gratis dessert rett fra naturen.

Uansett blir det garantert bærtur – enten er du helt på bærtur og blåbærsesongen for lengst er over, eller du er heldig og får deg en vellykket bærtur.

Men fortvil ikke dersom blåbærlykken svikter; epler, bringebær og andre bær kan fint gjøre den samme nytten. Og butikkhyllen er alltid en plan B. Dermed har du alt du trenger for å lage en deilig smuldrepai.

Smuldrepai med håndplukkede blåbær

Dette trenger du til fire porsjoner:

5 dl håndplukkede bær (gjerne enda mer)

5 ss sukker

1 dl hvetemel

100 gram smør

1,5 dl havregryn

Nok sukker til å dekke alle bærene

Slik gjør du:

PAI: Bruk skogsblåbær i bakverk.
  1. Bland sammen sukker, havregryn og mel. Skjær smøret i biter og smuldre det inn i resten av deigen.
  2. Hell bærene i en ildfast form. Topp alle bærene med sukker for å unngå at det smaker surt.
  3. Dryss smuldredeigen over bærene.
  4. Stek paien i ovnen på 200 grader i rundt 15-20 minutter, til deigen har en gyllen farge.
  5. Server gjerne med iskrem eller vaniljesaus.

 LES OGSÅ:  På leting etter skogens gull

Powered by Labrador CMS