
MATSPALTE
Helt på bærtur
Enten du plukker selv eller kjøper i butikken, er smuldrepai med bær i en enkel måte å gjøre studenthverdagen litt søtere på.
Skogsblåbær vokser vilt i norske skoger fra midten av juli til starten av september. Sesongen varierer imidlertid fra år til år, og starter gjerne tidligere lengst sør i landet.

Dersom du er heldig er blåbærsesongen dermed ikke ferdig enda. Da har du kanskje muligheten til å plukke med deg en gratis dessert rett fra naturen.
Uansett blir det garantert bærtur – enten er du helt på bærtur og blåbærsesongen for lengst er over, eller du er heldig og får deg en vellykket bærtur.
Men fortvil ikke dersom blåbærlykken svikter; epler, bringebær og andre bær kan fint gjøre den samme nytten. Og butikkhyllen er alltid en plan B. Dermed har du alt du trenger for å lage en deilig smuldrepai.
Smuldrepai med håndplukkede blåbær
Slik gjør du:

- Bland sammen sukker, havregryn og mel. Skjær smøret i biter og smuldre det inn i resten av deigen.
- Hell bærene i en ildfast form. Topp alle bærene med sukker for å unngå at det smaker surt.
- Dryss smuldredeigen over bærene.
- Stek paien i ovnen på 200 grader i rundt 15-20 minutter, til deigen har en gyllen farge.
- Server gjerne med iskrem eller vaniljesaus.
LES OGSÅ: På leting etter skogens gull