Heltidsstillinger for en bedre studenthverdag

Det nyvalgte Studenttinget NTNU skal velge arbeidsutvalg på torsdag. Store oppgaver venter.

Publisert Sist oppdatert

Studenttinget NTNU for 2022 ble annonsert fredag 5. november, og nå gjenstår det å velge arbeidsutvalget til Studenttinget i Trondheim. Valget skal skje 11. november klokken 17:15 på K5 på Gløshaugen. Arbeidsutvalget vil arbeide på heltid med studentpolitikken på NTNU i året som kommer.

Det skal velges leder, læringsmiljøpolitisk ansvarlig, fagpolitisk ansvarlig og internasjonalt ansvarlig. Én av de tre sistnevnte vil også bli nestleder, forteller Andreas Knudsen Sund, nåværende leder av Studenttinget. Alle stillingene er lønnet hundre prosent.

SNART FERDIG: Torsdag 11. november skal det velges noen til å ta over stafettpinnen etter Sund, nåværende leder av Studenttinget NTNU

Vanskelig å finne kandidater

– Jeg oppfordrer de som vil bidra til å gjøre studenthverdagen bedre til å stille. Man må ta ett års pause fra studiene, men du får møtt folk i viktige posisjoner og får virkelig mulighet til å sette preg på ting. Man får grundig opplæring, så lang erfaring er ikke et krav.

Sund mener at hovedmotivasjonen til kandidatene bør være å påvirke NTNU til å gi bedre rammer for studentene. Han forteller videre at det har vært vanskelig å finne kandidater.

LES OGSÅ: Det er større enn Møllenberg

– Vi tror likevel vi har kandidater til alle stillingene. Jeg tror mange kunne passet godt, men for noen er det utfordrende at man må ta permisjon fra studiet. Flere har uttrykt interesse, men kan ikke stille før til neste valg.

Ut av pandemien

I februar vil Studenttinget vedta et arbeidsprogram med prioriteringer for det kommende året. Utover det vil arbeidsutvalget ha en del autonomi til å velge selv hva de vil jobbe med, forteller Sund. Det er likevel noen områder som peker seg ut som viktige.

– En stor sak er alltid campusprosjektet på NTNU, og hvordan man løser det på best mulig måte. Stortinget har et mål om at minst 50 prosent av landets studenter skal på utveksling. Så det vil bli store endringer for å imøtekomme det.

LES OGSÅ: Ujevn arbeidsmengde skaper frustrasjon blant studenter

Sund forteller at måten koronapandemien har påvirket studenthverdagen på vil være med å forme arbeidet i det kommende året, også nå som den går mot slutten.

– Det blir interessant å se på hvordan man kan bruke de digitale hjelpemidlene og erfaringene til å utforme den nye normalen. I tillegg har studentfrivilligheten slitt, og man må redusere senvirkningene av det. Det blir viktig å sørge for at de har rammene de trenger.

Powered by Labrador CMS