Revyanmeldelse

DIGITALT FRUSTRERT: Nutrixrevyen viser glimt fra en sykepleiers hverdag.

Gode nyheter: Sykepleierne kan synge!

Nutrixrevyen 2024: dårlig NEWS er et prakteksemplar av en studentrevy.

Publisert

Med så mange revyer i byen kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilke du skal gå på. Alt havner kanskje i en aldeles stor revysuppe. Da er det heldig å finne godbiter som Nutrixrevyen 2024. 

UTTRYKKSFULLT: Skuespillerne har svært god mimikk.

Med fengende musikalske innslag, originale sketsjer og studierelevante spøker viser sykepleierstudentene hvordan det skal gjøres. 

Revyen er ny i år og spilles på Byscenen. Vi blir raskt kjent med revyens røde tråd gjennom den allminnelige sykepleierstudenten og veilederen hennes, Bente. Det er veldig klart fra starten av at dette er en sykepleierrevy. Små replikker og korte sketsjer holder tematikken gående uten at det blir for mye. 

Skuespillerne trer inn i ulike karakterer med masse energi og god mimikk. Vi får rapping om årets nyheter, safranhandel på Buran og sykepleiere som stjeler fra gamlehjemmet. Dansere og skuespillere imponerer stadig vekk. 

Miksingen av lyden er god, noe som er unikt for en revy. Kanskje all blodtrykksmålinga har gjort at disse studentene er ekstra erfarne med teknisk utstyr. Det var i alle fall en drøm for ørene mine. 

Når det først er snakk om musikk så må vi bevege oss videre til bandet. Merkelig nok studerer ingen av de sykepleie, men stiller opp i musikkens navn. På blåserekken står det to klarinetter, en trombone, en saksofon og en trompet. De drar blant annet på med å spille «Maniac» fra Flashdance, hvilket er noe av mer spenstige jeg har hørt på blås. Under «STÅ fitness» trener hele gjengen ved å løfte instrumentene sine. Et artig syn. 

HAKKEBAKKEMEDISIN: Det er vanskelig å sette sprøyte, selv med Thorbjørn Egners hjelp.

Om første akt er et fyrverkeri er andre akt en eksplosjon. Den drar revyen til nye høyder. «Helseminister fra helvete» starter med at den nevnte holder en tale om at hun dessverre har jukset på masteren sin, noe som har blitt en gjenggangerspøk i årets revyer. 

Akkurat i det du begynner å frykte klisjeer, kaster helseministeren av seg klærne og slenger seg opp på en stang. Pole og politikk er altså årets uslåelige kombo. 

En annen favoritt er «Hakkebakkebehandling» hvor den klassiske sangen om pepperkakebaking er omskrevet til å handle om å sette sprøyter. Noen sketsjer kommer også tilbake til alles fryd og glede. Trilogien «Helse…», «…platt..» og «…formen» går ut på at to sykepleiere frustrert trykker på et tastatur. Simpelt, effektivt og veldig morsomt. 

Siste sketsj ender også i et vakkert musikalsk nummer på melodien til «When There Was Me and You» fra High School Musical. Bedre enn dette blir det ikke. 

Jeg satt med munnen åpen under mye av forestillingen fordi jeg rett og slett var så imponert. Her har 61 mennesker gått inn for å lage en virkelig godt sammensatt revy. Dette er det jeg vil se når jeg drar på Byscenen. En strålende opplevelse.

LES OGSÅ:  Dragvollrevyen: Hvor er Willy?

Powered by Labrador CMS