Test av de billigste middagsrettene:

Denne ferdigretten smaker bare ostepop

Ingen imponerer og noen skuffer i butikkens utvalg av ferdige middagsretter til under 30 kroner.

Publisert

Det er vanskelig å finne ferdigmat tilpasset et stramt studentbudsjett. Og i alle fall hvis middagen skal koste under 30 kroner. Men ute i butikkenes evige rekker med ferdiglagde middagsretter finnes det noen billige alternativer som kun trenger en runde i mikroen eller oppkok i kasserollen. Her blir de billigste middagsrettene bedømt ut ifra konsistens, presentasjon, råvarekvalitet og ikke minst smak.

Pizza med skinke (First Price)

Pris: 17,90
Karakter: 4

Påstandene om at det bare er italienere som kan lage pizza har for lengst blitt gjort til skamme. Amerikanerne har sin pannepizza, Norge sin Grandiosa mens Tsjekkia har sin First Price pizza med skinke. Og heldige er vi som har fått importere denne lekkerbiskenen hit til Norge. Pizzaen er med sin luftige og småtykke bunn en krysning mellom amerikansk og såkalt norsk. Skinken har en for framtredende røykaroma og er en anelse for salt, men helheten reddes i land av saftig paprika og krydderier. Hvordan all paprikaen har havnet på den ene siden av pizzaen er for meg en gåte like stor som at noen velger Grandiosa framfor denne tsjekkiske rakkeren. Den har en tilsvarende hurtigmatsmak som sin norske kollega, men smaker også mer av oregano, pepper og basilikum.

LES OGSÅ: - Nå må vi ta studentens tilbakemeldinger på alvor

Pasta Formaggio (First Price)

Pris: 11,40
Karakter: 2

– Mamma Mia! En småkorpulent italiensk servitør med svart bart kommer ut til deg der du sitter utenfor en pittoresk fortausrestaurant. Ved ditt lille kafébord på den italienske piazzaen får du servert en ekte italiensk pastarett: Pasta formaggio. Det høres ut som smakfull komposisjon med flere sterke oster, men forestillingen svarer ikke til den retten som befinner seg hjemme på kjøkkenet i Norge. First Price Formaggio er gult pulver som ved hjelp av en dæsj vann blir til en pastarett som smaker ostepop og lukter stramt av herregarderobe. Selve pastaen har en konsistens som minner om gamle kluter. Slapp og ihjelkokt. Hele greia fungerer bedre som et alternativ til snacks enn som middagsrett.

Pytt i panne (First Price)

Pris: 15,90
Karakter: 2

Denne klassiske restematen er noe de fleste av oss slenger sammen basert på hva vi har liggende på kjøkkenet. Denne gangen er det First Price som har tatt en opprydning i spiskammeret der de har funnet potet, løk og svinekjøtt (med 66 prosent svinekjøtt). Potetbitene er myke og melete. Samme hvor mye kokken prøver er det umulig å få til noen skikkelig stekeskorpe. Alt blir til en ulekker velling som domineres av en kunstig kjøttsmak, lik skinken på Grandiosa eller kebabkjøttet på det lokale gatekjøkkenet. Tips: Utrolig nok smaker denne møkka best alene, så du kan droppe egg og brød.

LES OGSÅ: Datinggrønn gløsing tester ut bygda

Dagens pasta: penne med kylling (Coop)

Pris: 26,10

Karakter: 4

Coop har komponert sin egen pastarett med penne, kylling, spinat og sopp. Hele herligheten er drapert i en tynn fløtesaus, som visstnok skal være kremet. Til tross for sausens utvannede konsistens, er penne med kylling en heller smakfull affære. Pastaen blir kanskje i det dvaskeste laget, men en framtredende smak av løk, spinat og sopp gjør underverker. Kokken på Coops ferdigrettkjøkken skal også ha honnør og salutt for at hun har brukt ekte kylling, ikke maskinelt utbenet kyllingkjøtt (MUK).

LES OGSÅ: NTNU: Fekk ikkje beskjed om nedstengina på førehand

Fiskegrateng (Rema 1000)

Pris: 13,00

Karakter: 4

Å kalle en grateng med 20 prosent sei for en fiskegrateng er i freidigste laget. Til tross for at Rema 1000 har spart på fisken har den trønderske lavpriskjeden ikke vært gjerrige på makaronien, som utgjør en fjerdedel av retten. I sin lille aluminiumsform minner gratengen om noe gamle mennesker i kommuner uten kraftinntekter får servert på julaften. Men fiskeskinnet bedrar. Fiskegratengen har et lokk av sprø brødsmuler og den hvite sausen gjør seg godt sammen med sei og pasta. Kanskje en anelse for tynn og en brødsmule for salt, men man kan ikke få hva som helst for en tier og tre kronestykker. Tips: Pimp opp gratengen med kokte poteter og revet gulrot. Hadde fått et øye mer på terningen om den het «makaronigrateng».

LES OGSÅ: Studenttingsleder kritisk til kommunens avgjørelse om å stenge campus

Pizza Margherita (Coop)

Pris: 23,00

Karakter: 2

Verdens enkleste pizza er avhengig av smakfull tomatsaus og ost, samt en sprø bunn. Greit nok at Coops Margherita har en bunn som er sprø i kantene, men det hjelper ikke når den er dvask i midten. Tomatsausen er åpenbart laget av en kokk som elsker tomatpuré og har glemt krydderhylla hjemme, mens osten som skal være italiensk mozzarella smaker norsk gulost.

Powered by Labrador CMS