Revyanmeldelse

HØYT NIVÅ: I en revy bestående av mange musikalske innslag er det forbausende få sure toner å spore.

Irriterende bra om søvnløshet

Psykologirevyen 2023 er solid. Mest på grunn av gode skuespillere.

Publisert

Årets tema er «ung og sovende», men fokuset ligger hovedsakelig på fraværet av søvn. Det er ikke alltid jeg klarer å koble sketsjene opp til det overordnede temaet, selv når jeg legger godviljen til, men søvnsketsjene dukker opp med jevne nok mellomrom til at den røde tråden består. Jeg får aldri følelsen av at noe egentlig ikke passer inn, selv om jeg kanskje burde fått det.

2023-utgaven av psykologirevyen lever godt på talentfulle skuespillere. Det er slående hvor gode tilsynelatende alle er til å synge. Det blir kanskje litt mange musikalnumre, men med et stødig band og skuespillere med også stødige stemmer forstår jeg fristelsen. Nivået er tidvis så høyt at denne noe innbilske anmelderen for første gang får lyst til å være med på revy.

Sketsjen Kast meg en kald en i akt to er et tydelig høydepunkt. Det er virkelig guttastemning: gutta har fått pult og kaster en pils til hverandre etter tur; kastenes voldsomhet tiltar helt til én av gutta får kjøleskapet i hodet. Det er vanskelig å forklare, men det fungerer. Latteren ligger lett tilgjengelig hos publikum. Det gjør den egentlig gjennom hele forestillingen.

LES OGSÅ: Fra Ku Klux Klan til antirasist: – Jeg ble kansellert før det var et begrep

Gløsing-mord

Det er en del interne psykologivitser jeg ikke forstår, men de treffer nok godt da deler av publikum svarer med høylytt latter og trampeklapp. Jeg føler meg derimot mer hjemme under sangen om Dragvoll, én av mange gode musikknumre. I en sang om behovet for å være stolt over Dragvoll, skyter de også en fyr med douchebag-sekk og allværsjakke. Litt voldsomt, men jeg går på Dragvoll, så jeg liker det.

Tidvis går det litt langsomt. Bandet er fantastisk og de har imponerende nok med seg fiolin, men dette får kanskje litt mer plass enn nødvendig. Jeg kjeder meg, selv om jeg synes de spiller godt. Det kan bli for mye av det gode.

Noen av sketsjene hadde heller ikke trengt å se dagens lys. Det er 13 sketsjer i hver akt, og det føles som om noen av sketsjene i akt to er lagt inn bare for å matche antallet i første akt. Folk ler halvveis under Kapteinen, men jeg skjønner ikke hvorfor.

Likevel, Psykologirevyen 2023 er et solid stykke arbeid, og skuespillerne kunne lett vært plukket fra dramalinja. Ingen trenger å miste nattesøvnen: sluttproduktet er veldig, veldig bra.

LES OGSÅ: Denne opplevelsen har fått meg til å innse at jeg må vie mer oppmerksomhet til revyer: mye rot, men artig læll

Powered by Labrador CMS