Fra billigmerker til kjent merkevare – her er den ultimate ostepoptesten

Ostepop er kanskje den beste snacksen man finner i butikken, men hvilket merke vinner smakstesten? Les videre og bli opplyst.

Publisert Sist oppdatert

Prima lavpris ostepop

Pris: 19,90 kr for 250 gram på Rema 1000

Først ut i testen er Prima lavpris ostepop fra Rema 1000. Spent åpner jeg ostepop-posen og en godt kjent ostepoplukt oser ut. Ostepopen inni er tynne og ganske små med en lys oransje farge. Jeg tar spent én i munnen. Konsistensen er det som treffer meg først. Den er litt som tørr og luftig papp. Den setter seg godt fast i tennene når den er tygget ferdig, som er å forvente av ostepop. Krønsjen er ganske god, men har rom for forbedring. Smaken er ikke særlig digg. Terningkast to.

OLW Cheez Doodlez the Cheezier Snack Superbig and Cheezy

Pris: 44,90 kr for 200 gram på Coop Extra

Idet jeg åpner posen, kommer lukten av hundemat ut. Denne ostepopen har den verste lukten av dem alle. Dette er de tykkeste ostepopene hittil, og de er fine og oransje. Krønsjen er grei, men smaken er rar. Den smaker litt som blåmuggost, men ikke på en god måte. Denne hadde jeg ikke kjøpt igjen, til tross for at det er den desidert dyreste. Terningkast én.

Coop ostepop crispy & tasty

Pris: 19,90 kr for 250 gram på Coop Extra

Skuffelsen fra den forrige ostepopen gjør at jeg føler håp for at den neste blir bedre. Innpakningen til Coop sin ostepop er imidlertid ikke den beste. Ostepopen avbildet på fronten har en lite fristende beige-aktig farge. Jeg åpner pakken og en ekstremt mild lukt av ostepop kommer ut. Utseendet til ostepopen er søtt. De er feite og uten særlig bøy, som en lubben babytommelfinger. Fargen er bedre enn på omslaget: litt lysere oransje enn Prima-ostepopen. Konsistensen er ikke særlig god. Den smelter i munnen med en gang – man trenger bare å tygge tre ganger før den er borte. Selv foretrekker jeg litt mer motstand i en ostepop. Smaken er særegen og mer krydret enn ostete. Ikke direkte dårlig, men heller ikke god. Det må bli terningkast to.

First Price ostepop

Pris: 19,90 kr for 250 gram på Meny

Lukten av denne er verre enn den forrige. Den lukter som om den har gått ut på dato. Jeg sjekker best før-dato og ser at den ikke går ut på flere måneder. Skeptisk tar jeg en ostepop i munnen. Krønsjen er å foretrekke over de forrige to ostepopene, men smaken er ikke like god. Denne smaker heller ikke særlig ostete, men mer krydret. Den gode krønsjen, samt følelsen av å ikke helt forstå om det er godt eller ikke, gjør det vanskelig å stoppe å spise den. Den blir på en måte mer god med hver håndfull. Denne må gå opp i terningkast fra de to forrige, og får dermed en tre prikker på terningen.

OLW Cheez Doodlez Original

Pris: 19,90 kr for 120 gram på Coop Extra

For meg, og sikkert for mange andre, er dette den mest nostalgiske og populære ostepopen. Lukten som treffer meg når jeg åpner den nydelige sylindriske innpakningen, er godt kjent fra før av og gjør meg fysen på å smake. Krønsjen er god, dog ikke like god som den forrige ostepopen. Smaken tilfredsstiller også. Selve ostesmaken er mild. I tillegg smaker den litt melkete og krydret. Terningkast fem.

Maarud ostepop XL

Pris: 36,90 kr for 175 gram på Joker

Lukten på denne er heller ikke særlig god, og jeg begynner å lure på om ostepop i det hele tatt skal lukte godt. Jeg trekker ut en ostepop som er betraktelig større og lengre enn de foregående ostepopene og putter den i munnen. Krønsjen er ekstremt god – nøyaktig det jeg ser etter i en ostepop. De første ostepopene jeg spiser, virker ikke til å ha så mye smak, men det forandrer seg jo flere jeg spiser. Krønsjen er tilfredsstillende og smaken er unik og god. Jeg liker at den er sterkere enn de andre ostepoppene. Denne vinner ostepoptesten med terningkast fem.

LES OGSÅ: Dette synes Trondheimsstudentene om prisøkningen

Powered by Labrador CMS