DYRERE: Nå blir det dyrere å ta buss, men den prosentvise økningen er ikke høyere enn den i fjor.

Nå øker bussprisene

Månedskortet er blitt dyrere og prisen på enkeltbillett øker med én krone.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 2. januar kom Atb med sin varslede prisøkning på billetter hvor blant annet enkeltbillett og periodebillett har gått opp i pris.

Det er Trøndelag fylkeskommune som vedtar prisendringene. I fjor var den samlede prisendringen på 4,1 prosent fordelt på de ulike transport- og billettypene. For i år vedtok fylkestinget en økning på 3 prosent.

De nye prisene finner du på Atb sine hjemmesider.

En enkeltbillett for reise i en sone har nå økt til 43 kroner. Det er én krone mer enn hva den samme billetten kostet i 2022. For studenter som reiser mellom to til fire soner på enkeltbillett er det samme pris på 86 kroner. Periodebilletten for studenter har også økt fra 535 kroner for 30 dager til 555 kroner.

Direktør for marked og kommunikasjon Grethe Opsal i Atb forteller at det rimeligste for studentene er kjøpe halvårskort på bussen, som koster det samme som fem periodebilletter på 30 dager.

– Den mest lønnsomme billetten er 180 dagers billett, hvor du betaler for 5 måneder, men reiser i 6 måneder, forklarer hun.

Ny app

Etter flere år med to Atb-apper, en grønn for billett og en grå for reiseinformasjon og sanntid, forteller Opsal at man nå kun skal ha én app å forholde seg til.

– Vi anbefaler alle å kjøpe billett i den grå appen Atb, hvor både reiseinformasjon, sanntid og billett er samlet i samme app, og kan brukes både på buss, tog og trikk i sone A. Vi oppdaterer og forbedrer vår nye app kontinuerlig.

Powered by Labrador CMS