HAR DU BERGET EN «I»? Bergekulturen står sterkt hos studentene i Trondheim. Semesterets første offer er promoteringsmaterialet til NTNUI.

NTNUIs bokstav stjålet i natt

Fadderukene er i gang, og det tok ikke mer enn en natt før en noen tok med seg NTNUIs «I» hjem:
– Det verste som kan skje med den er at den ender opp som øl-holder, forteller materialeansvarlig i NTNUI.

Publisert Sist oppdatert

Natt til tirsdag forsvant bokstaven «I» som studentidrettslaget NTNUI hadde plassert ut foran hovedbygget på Gløshaugen. Bokstaven, som brukes som promotering i begynnelsen av studieåret før Aktiv campus-uken, var plassert ved siden av bokstavene til NTNU, foran hovedbygningen på campus. Promoteringsansvarlig i Aktiv campus, Emilie Faarup Storvik, og materialansvarlig i NTNUI, Julie Heiervang Johnsen, forteller at de var forberedt på å miste bokstaven, men at det gikk overraskende fort sammenlignet med tidligere fadderuker.

– Vi setter den ut hvert år, og som oftest forsvinner den utover fadderuka. Det som var overraskende for oss var hvor liten tid det tok i år, forteller Storvik.

Storvik forteller at hun selv så bokstaven på sin rettmessige plass, klokken 23:30 mandagskveld. Johnsen forteller at idrettslaget allerede er godt i gang med å få på plass en ny «I» utover neste uke. De nye «I»-ene som skal plasseres på campus Gløshaugen, Dragvoll og Kalvskinnet, skal forhåpentligvis være litt vanskeligere å få med seg.

– Bokstaven som ble tatt i natt var laget av isopor, noe som gjør det lett å ta den med under armen. De nye vi lager nå er laget med tre, og blir betraktelig tyngre å ta med seg, forteller Johnsen.

LES OGSÅ: Bokstavsuppe på Gløshaugen under UKA-19

Selv om det var forventet at bokstaven skulle forsvinner, legger ikke duoen skjul på at det skaper ekstraarbeid for NTNUI. Likevel uttrykker de at de har respekt for berge-kulturen som eksisterer blant Trondheims studenter og at det ikke bare er bokstaven som forsvinner av NTNUI-materiale.

– Hvert år henger vi opp flagg langs Elgeseter bru, og vi ender alltid opp med å bestille tre ganger mer enn det som trengs. Flaggene er ikke til salgs, så de blir fort litt eksklusive å eie. Det er en fin tradisjon i mine øyne, sier Storvik.

BORTE VEKK: Emilie Faarup Storvik (t.v) forteller at hun sist så «I»-en mandag kveld. Julie Heiervang Johnsen (t.h) forteller at de forventet at bokstaven kanskje ville bli borte, men at det gikk overraskende fort denne gangen.

Meldinger om festbråk

Til avisen Nidaros forteller politiet at de har opplevd over 40 henvendelser relatert til bråk og natt til tirsdag. De fleste meldingene kommer fra områdene Møllenberg, Bakklandet og Lademoen. Det har blitt gitt 15 pålegg på private adresser om om stilletid til klokka 08:00.

– Det har de nok overholdt, da vi ikke fikk inn flere meldinger. Det har vært hyggelige studenter som har skjønt alvoret da politiet kom, sier operasjonsleder Anlaug Oseid til Nidaros.

Operasjonslederen er positiv til at studentene får samlet seg og knyttet bånd i starten av fadderuken. Likevel ber de studentene om å utøve respekt for resten av Trondheims innbyggere.

– Det er hyggelig at den nye studentene har sammenkomster, men man må ta hensyn til dem som er i gang med hverdagen, og skal på arbeid, skole og barnehage.

LES OGSÅ: I fjor var det Samfundets bokstaver som fikk et nytt hjem i løpet av fadderukene

Ingen skam

Johnsen og Storvik håper bokstaven med NTNUI fargene finner et godt hjem, og ikke blir gjemt bort i et kollektiv.

– Det verste som kan skje med den er at den ender opp som øl-holder. Vi håper at folk tar masse kule bilder med den og legger det ut på sosiale medier. Folk må bare tagge i NTNUI på bildene, det synes vi er bare hyggelig, avslutter Storvik.

Husker du? NTNU-bokstavspøken

Har du sett «I»-en? Send oss gjerne tips på tips@studentmediene.no

Powered by Labrador CMS