Les mer om alle Isfit-styremedlemmene lenger ned i saken.

Dette er det nye ISFiT-styret

Aurora Kolstad ble valgt som ny president i mars 2023. Nå har hun tatt opp det nye styret for ISFiT25.

Publisert Sist oppdatert

ISFiT er verdens største internasjonale studentfestival og arrangeres hvert annet år.

– Vi åpner dørene på Samfundet for studenter fra hele verden, forteller den nye ISFiT-presidenten Aurora Kolstad.

Har mer å bygge på

Kolstad er opprinnelig fra Oslo og for tiden på fjerde året på industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

I tillegg har hun vært aktiv i Spark NTNU hvor hun har vært både filmog fotoansvarlig og markedsføringssjef. Ved forrige ISFiT-festival var hun pr-sjef.

– Nå har jeg vært frivillig for ISFiT tre ganger, så det er åpenbart veldig trivelig. Jeg blir stadig imponert over hvor fine og flinke folk som finnes her i Trondheim.

Erfaringen fra kommunikasjon og pr mener Kolstad har vært nyttig.

– Før festivalen i 2023 sto ISFiT litt mer på bar bakke markedsføringsmessig, da det ikke har vært fysisk festival på fire år.Nå har vi mer å bygge på.

LES OGSÅ: Fullstappet Samfundsdebatt: – Generasjon Thunberg er ikke død

Skaper møteplasser

Nærmere dato er ikke bestemt, men arrangementet skal gå av stabelen vårsemesteret 2025 og har et variert program.

– De internasjonale studentene deltar på workshops om et spesifikt tema på dagtid, og om kvelden kommer kulturprogrammet til live.

Kolstad forklarer at festivalen kobler Samfundet til resten av verden ved å skape både formelle og uformelle møteplasser med internasjonalt og interkulturelt fokus.

– I tillegg deler vi også ut Studentenes fredspris på vegne av alle norske studenter.

President Aurora Kolstad mener at ved å forstå maktstrukturer i samfunnet kan vi være med på å endre dem.

– Blir skrevet i historiebøkene

Festivalen dreier seg hver gang om et nytt tema som foreslås av de ulike presidentkandidatene under ledervalget. For de to foregående festivalene var temaene «Polarization» og «Creating Knowledge». I år ble Kolstad sitt forslag valgt. Temaet for festivalen i 2025 blir dermed «Power».

– Maktstrukturer er stadig i endring, men de siste årene har det blitt enda tydeligere at vi faktisk lever i en tid som kommer til å bli skrevet om i historiebøkene, sier Kolstad.

ISFiT-presidenten forteller at det har blitt flere private aktører som på visse måter plutselig har mer makt enn land som tidligere var regnet som stormakter.

– Samtidig faller tilliten til folkevalgte verden over.

Kolstad forklarer at hun landet på temaet makt fordi hun er interessert i å høre hva studenter fra hele verden har å si om saken.

– Ved å forstå disse maktstrukturene kan vi være med på å endre dem.

LES OGSÅ: Bare fyllesyk eller syk av fylla?

Få vet hvor viktig det er

I sommer deltok Kolstad på den internasjonale studentfestivalen i Romania (ISWinT). Her fikk hun høre hvor mye ISFiT betyr for alle studenter som drar på festivalen.

– Mange studenter sa at ISFiT var den beste og viktigste uken i deres liv. Jeg tror veldig få studenter her i Trondheim får med seg hvilken påvirkningskraft opplegget har på deltakerne.

Hun forklarer at det er mange sin første reise til Europa. For noen er det deres første reise ut av landet.

Selv om festivalen omhandler ett spesifikt tema, påpeker Kolstad at de driver med veldig mye forskjellig.

– Vi har alt fra dialogprosjekter på Røros, til interrail fra Tyskland til Trondheim, til dragshow i Storsalen på Samfundet. Kolstad legger til at hun vil jobbe for å fremheve de ulike aktivitetene studenter her i Trondheim kan ta del i under festivalen.

Møt de nye styremedlemmene

Organizational Vice President Sondre Neteland.

Fra Kristiansund, studerer profesjonsstudium i psykologi .

– Før ISFiT25 har jeg jobbet i psykiatrien, i EiT og ulike studentassistentjobber på psykologistudiet. Jeg har også verv i NTNUI fekting, og jeg var med i ISFiT-23. Jeg gleder meg som en liten unge til å jobbe med organisasjonskultur for å skape en god opplevelse for alle de frivillige som skal hjelpe oss å lage verdens beste internasjonale studentfestival.

Thematic Vice President Kaia Macleod.

Fra Bærum, studerer master i matvitenskap, teknologi og bærekraft.

– Jeg er ny i Trondheim og dette er mitt første verv her, men jeg har tidligere vært aktiv i Model United Nations (MUN) som ga meg en smakebit på internasjonal politikk og debatt. Jeg gleder meg mest til å utvikle og delta i kritiske debatter og utvikle temaet «Power» til noe som er relevant og meningsfullt for både festivaldeltakerne og studentene i Trondheim.

Head of Participants Vilja Sofie Nystad.

Fra Trondheim, studerer master i childhood studies.

– Bak meg har jeg fem år i Kreftforeningen hvor jeg har vært frivillig i én-til-én-tilbudene deres og fått vært med å utvikle noen av disse tilbudene. Jeg var også frivillig i ISFiT23, noe som virkelig ga mersmak. Jeg gleder meg mest til å jobbe med forskjellige prosjekter for å gjøre ISFiT25 til en flott opplevelse for både deltakere og frivillige.

Head of Admin Hannah Hansen Wittusen.

Fra Bergen, studerer bachelor i økonomi og administrasjon.

– Jeg startet i Kafé- og serveringsgjengen på Samfundet (KSG) i 2018 og har vært litt rundt omkring der. I tillegg var jeg med i Film og foto i UKA-19 og KSG i UKA-21. Ved siden av studiene jobber jeg på kaféen Godt brød. Dette er første gangen min i ISFiT og jeg synes det er skikkelig stas å få være med fra startfasen. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til å ta opp Assistant Head of Admin.

Head of Culture Idun Myrseth.

Fra Karmøy, studerer lektor i engelsk.

– Under ISFiT23 var jeg en del av kulturseksjonen og hadde en nydelig opplevelse som ga mersmak. Jeg gleder meg så mye til å være med på å utforme ISFiT25. Jeg ser særlig frem til kulturprogrammet og hvordan jeg kan bidra til å gjøre det så kult som mulig.

Head of Communication Rebekka Bjorøy.

Fra Sotra, studerer master i arkitektur.

– Jeg er en sosial jente som har det best når jeg får være sammen med folk. Jeg bruker mye tid på tegnesal, men kanskje aller mest på Samfundet. Jeg har vært så heldig og hatt verv i video i Markedsføringsgjengen i tre år, det ene året som videosjef. I tillegg har jeg også fått være med i Grafikken i UKA og hatt andre verv i linjeforeninger. Jeg gleder meg utrolig mye til å sitte i ISFiT-styret, hvor jeg vil bli kjent med nye folk, lære mye og skape den beste festivalen.

Head of Organizational Resources Andreas Palmer Skartlien.

Fra Lillestrøm, studerer bachelor i elektroteknikk.

– Jeg var med i ISFiT23 og syntes det var en fantastisk opplevelse. Det åpnet virkelig øynene mine for studentfrivilligheten her i Trondheim. Derfor hadde jeg lyst til å bli med i styret for ISFiT25. Jeg vil gjøre dette til en herlig opplevelse for alle deltakere og frivillige på festivalen.

Leader of the Student Peace Prize Martin Støldal Gjervan.

Fra Stavanger, studerer sykepleie.

– Det var råstilig å ha så mange deltakere fra hele verden i Trondheim under forrige ISFiT, og det ga definitivt mersmak. Jeg var leder av Sekretariatet i ISFiT23. Nå gleder jeg meg skikkelig til å ta fatt på helt nye temaer og utfordringer med Studentenes fredspris, hvor det definitive høydepunktet blir å ta imot vinneren her i Trondheim under ISFiT25.

Powered by Labrador CMS