Kantinene på Dragvoll og Kalvskinnet åpner igjen:

Studenter mener det har tatt for lang tid

Tirsdag 2. mars åpner Sits kantiner på Dragvoll og Kalvskinnet.

Publisert Sist oppdatert

Maria Skage El-Yousef studerer master i statsvitenskap og har vært på Dragvoll siden begynnelsen av januar. Hun har savnet et bedre tilbud enn det som finnes i kiosken.

– Jeg har savna varmmat, jeg er glad for at kiosken har vært åpen, men kantinetilbudet har absolutt vært savnet. Det har vært litt begrensa utvalg i kiosken, på grunn av nedbemanning av de som smører mat. Tilbudet har vært betraktelig svekket, mener El-Yousef.

LES OGSÅ: Ein forelesars tilståingar frå det virtuelle klasserommet

Mener Gløshaugen blir prioritert

El-Yousef sier seg enig i leder i linjeforeninga Leviathan, Anna Mjønerud Gjestvang, som til Universitetsavisa hevder at Sit prioriterer Gløshaugen framfor de andre campusene i byen.

– At kantina på Gløshaugen har vært åpen lenger føles urettferdig, det har virka som om vi har vært nedprioritert. Sit kommenterte at de ikke har merka etterspørsel, men det er vanskelig for oss studenter å vite hvordan vi kan påvirke i en slik sak der smitteverntiltak blir brukt som forklaring på hvorfor kantina er stengt.

Likevel er det forståelig at Gløshaugen har blitt prioritert, mener El-Yousef:

– De er flere studenter på Gløshaugen. Samtidig har det vært mange flere på Dragvoll i februar. Ønsker ikke Sit at studentene skal være på campus? Det har jo vært mindre fristende å dra til campus, fordi det er mindre hyggelig å sitte i kantina.

At halve kantina på Dragvoll holdes stengt er også bemerkelsesverdig, sier El-Yousef:

– Det føles uvelkomment. Det fører jo også til at folk er dårligere til å holde avstand, nå som flere sitter i kantina som følge av at flere har begynt å komme tilbake på campus.

– De tror vel at studenter ikke er flinke nok til å vaske etter seg. Av erfaring mener jeg studenter er kjempeflinke til nettopp det, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Skal du ta vaksinen? Dette er det vi vet så langt

Økt kapasitet framover

Direktør for campustjenester, Espen Holm, har forståelse for at åpne serveringssteder er viktig for studentene.

– Ut av direkte observasjon av campus vurderte vi behovet for å åpne kantinene. Vi vet jo at det er en kjempeviktig sosial arena for studentene. Vi ønsker å gi tilbud der vi kan, sier Holm.

Holm kan ikke kommentere hvorfor halve kantina på Dragvoll er stengt.

– Det er uansett viktig at det blir fulgt opp.

I første omgang blir det kantinene på Dragvoll og Kalvskinnet som åpner, i tillegg til at kapasiteten vil øke på stedene som allerede er åpne.

– Sit vil følge tett med på serveringsstedene framover, vi forstår godt betydningen av stedene, avslutter Holm.

LES OGSÅ: Ny hjelpetelefon for studenter

Powered by Labrador CMS