INTETANENDE: Flere forsøk skal ha foregått rett under nesen på Dragvollingene.

Ville gi ut klemmer som del av hemmelig forsøk, men ble så rørt at hun måtte avbryte

– En opplevelse jeg sent vil glemme.

Publisert Sist oppdatert

Det mystiske forskningsprosjektet som tidligere i høst foregikk på Dragvoll er nå ferdig. Det ble gjort flere forsøk, kanskje rett under nesen din.

To røde skikkelser ble først observert rundt i gangene på Dragvoll 7. oktober. De delte ut antibac og målte avstanden mellom folk med meterstokker, totalt ugjenkjennelige iført munnbind, kirurg-luer og heldekkende drakter.

NÆRHET: Hensikten med klemmeeksperimentet var å undersøke medmenneskelighet under koronaviruset.

To dager etter ble vi tipset av en anonym kilde. Da fikk vi bekreftet at det dreide seg om et forskningsprosjekt, men at vi har kun sett en brøkdel. Da satt vi kun igjen med flere spørsmål.

Flere forsøk skal ha foregått rett under nesen til Dragvollingene.

– Forskningen pågår fortsatt, så jeg kan ikke avsløre noe. Når vi er ferdige, skal vi nok fortelle om forsøkene og hva vi har funnet ut, opplyste kilden.

Kilden avslører likevel overfor oss ett av forsøkene hun sent vil glemme.

Hun hadde tatt på seg munnbind og stilt seg med plakaten i gata på Dragvoll. På plakaten sto det: “koronatiden har gjort meg ensom, vil du gi meg en klem?”

– Dette forsøket var en opplevelse jeg ikke vil glemme, sier hun.

Hensikten med prosjektet var ikke å faktisk få en klem, men undersøke reaksjonen til folk når de ble konfrontert med oppfordringen om å gi bort en klem under gjeldene smitteverntiltak.

Mange ga luftklemmer på avstand, eller fortalte at de gjerne skulle klemt henne. Hun hadde en person ved som passet på at ingen faktisk skulle gi hun en klem. Det skulle vise seg at folk var mer enn villige til dette. Hver person som forsøkte å klemme henne, ble stoppet. Da fikk hun sjansen til å høre hva de tenkte.

– Her var vi på ingen måte ute etter å ta folk. Vi ville kun observere det medmenneskelige aspektet. Det var flere som svarte «ensomhet er et større problem enn korona.»

Likevel var det en de ikke rakk å stoppe. Ei jente kom uventet fra siden og det var ingen tvil om at hun trengte en klem.

– På det tidspunktet måtte jeg avbryte forsøket. Jeg ble så rørt at jeg måtte bare klemme hun tilbake, avslutter kilden.

Les om resten av forskningsprosjektet i siste Dusk for semesteret som kommer tirsdag 17. november!

Powered by Labrador CMS