FORNØYD: Leder Anders Brurok i NTNUI e-sport er fornøyd med å vinne inkluderingsprisen

Vinner av årets inkluderingspris er kåret

25 studentforeninger var nominert til StudyTrondheims inkluderingspris for 2020, og premien på 20000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

I år så juryen spesielt på hvem som har bidratt til en inkluderende studentkultur under pandemien. Av 25 nominerte studentforeninger var det NTNUI e-sport som ble vinneren av årets Student Inclusion Award.

– De har gjort et særdeles godt arbeid med inkludering ved å treffe mange i en krevende periode for studentene. De har nådd ut til de som har sittet hjemme med et behov for en sosial plattform, forteller Michael Li Stene.

Stene er leder i studentfrivillighetsgruppa i StudyTrondheim, som deler ut Student Inclusion Award. Siden 2018 har de delt ut prisen, som tildeles særlig godt arbeid med inkludering i studentforeninger og studentorganisasjoner. Tidligere vinnere er Studenterhytta og linjeforeningen Delta.

LES OGSÅ: Amalie planlegger musikal ved siden av masterstudiet

Årets vinner, NTNUI e-sport, er et gamingmiljø underlagt NTNUI for både proffe utøvere og nykommere. Hovedmålet er at det skal være en samlingsarena for alle gamere, med en plattform hvor flere kan samles og spille sammen. Siden oppstarten i vår har de blitt omkring 500 spillere.

– Vi har et stort fokus på at alle skal trives. Vi arrangerer hyggekvelder og spiller morsomme spill sammen. Jeg tror det har vært viktig for mange å høre noen nye stemmer i en tid der man ikke kan møtes så ofte som før, forteller Anders Brurok, leder i NTNUI e-sport.

VIL DU LESE MER OM NTNUI E-SPORT? NTNUI e-sport starter opp på nytt

Med prisen kommer en pengepremie på 20 000 kroner. Brurok ble overrasket og glad da han fikk høre at de hadde vunnet, spesielt fordi de for øyeblikket jobber med å bygge et klubbhus for spillerne.

– Dette er stort for oss, og vil bidra til at vi kan tenke større. Det har enormt mye å si for at vi får gjennomført klubbhusprosjektet, som skal bli en sosial arena for alle som er med. Prisen anerkjenner også at vi gjør noe viktig, og det er en god følelse, avslutter Brurok.

Michael Li Stene har tidligere vært med i Studentmediene i Trondheim.

Powered by Labrador CMS