Edge Consulting stakk av med seieren

I går kveld ble vinnerne av Your Extreme 2022 kåret!

Publisert Sist oppdatert

Your Extreme er en årlig case-konkurranse som er organisert av Kongsberg og NTNU med USN. Årets case «Der hav og himmel møtes» fikk studentene til å tenke på hvordan teknologi for både hav og romfart kan brukes i tandem med hverandre for å overvåke miljøendringer, oljesøl, ulovlig fiskeri og flere andre problemstillinger. Juryen fokuserte på ideer som kunne implementeres innen få år på en bærekraftig måte.

Hovedpremien på hundre tusen kroner gikk i år til studentgruppen Edge Consulting. Medlemmene Ådne Jonsbråten, Tord Tafjord, Theodor Forgaard, Adrian Folge og Kristoffer Steinsland smilte bredt da de mottok blomster og en stor sjekk av President og CEO For Kongsberg, Geir Håøy.

Føltes uvirkelig

Theodor Forgaard.

Theodor Forgaard sa at det føltes uvirkelig å stå på scenen.

– Vi hadde ikke høye forhåpninger siden det var så mange grupper som hadde meldt seg på konkurransen. Det var en veldig åpen oppgave, så vi var redd vi ikke traff innenfor oppgavebeskrivelsen.

Forgaard mener at suksessen skyldes teamets samarbeid.

– Da vi valgte oppgaven fordelte vi ansvaret bra og hadde en brainstorming-session der vi kom på ideer. Så har vi jobbet hardt for å formidle ideen.

Ideen til Edge Consulting var å spre nedbrytbare sensorer rundt i havet som kan måle Ph-verdien og surningseffekten i vannet. Sensorene skulle sende målingene til satellitter for å se effekten i sanntid.

LES OGSÅ: Vil lokke flere bedrifter til Dragvoll

Flere priser

Det var derimot ikke bare Edge Consulting som stakk av med blomster igår. Spacean, en annen studentgruppe, vant bærekraftprisen. Ifølge juryen måtte ideen fokusere på den beste og mest bærekraftige løsningen for å vinne prisen, noe Spacean greide.

Prisen for innovasjon gikk til Kings Valley. For å vinne måtte man ha den beste nyskapende og kreative ideen.

På jakt etter de klokeste hodene

Your extreme startet i 2013 i samarbeid med NTNU. Det forteller Iven Opsahl Jebsen. Hun er Group Communication Manager ved Kongsberg.

– Målet vårt har vært, og er, å sikre oss de klokeste hodene ved NTNU.

Iven Opsahl Jebsen

Konkurransen har vært utsatt som mye annet på grunn av covid. Årets awardshow er den første siden 2019. Det som er spesielt i år er at Universitet i Sørøst-Norge (USN) også har blitt en del av konkurransen. Dermed er det to kåringer, et i nord og et i sør.

– Vi har slått litt ekstra på stortromma, forteller Jebsen.

Jebsen forklarer hvorfor Edge Consulting vant:

– Det var gutter som mente alvor. De hadde en veldig konkret løsning og viste tydelig at de forsto fagfeltene sine.

Under Dusken gratulerer vinnerne og alle nominerte.

LES OGSÅ: En (kunstig) intelligent student?

Powered by Labrador CMS