Ber studentene avlyse resten av fadderuka

NTNU oppfordrer fredag til å avlyse resten av fadderuka etter høye smittetall torsdag.

Publisert Sist oppdatert

I en melding på Innsida fredag formiddag oppfordrer rektor Anne Borg ved NTNU, ledelsen i Trondheim kommune og leder ved Studenttinget til at resten av fadderuken avlyses.

Oppfordringen gjelder hittil bare sosiale aktiviteter i Trondheim, og hensikten er å beskytte studentene og bidra til å få kontroll på utbruddet.

— Vi skjønner at utviklingen de siste dagene fører til uro og bekymring hos mange. Nærmere beskjeder om hvordan studenter, faglærere og andre ansatte bør forholde seg under smitteutbruddet kommer senere i dag, heter det videre i meldingen.

Torsdag ble det satt rekord med 113 nye smittetilfeller i Trondheim. Flere av disse er studenter tilknyttet NTNU.

LES OGSÅ: Testkapasiteten spreng i Trondheim

Fortsetter fysisk undervisning

NTNU fortsetter fredag med fysisk undervisning.

— Forutsetningen er at alle studenter og ansatte følger skjerpede smittevernregler. Alle oppfordres om å holde minst en meter avstand både i undervisningssituasjoner og ellers på campus, heter det videre i meldingen.

I Trondheim og Ålesund er det nå påbud om bruk av munnbind dersom man ikke kan holde en meters avstand.

— Det er satt ut esker med gratis munnbind flere steder på campusene, i alle de tre byene. I Trondheim er det lov å forsyne seg med en hel pose med ti munnbind. Dette er tryggere enn å plukke ett og ett munnbind ut av posene, heter det i meldingen.

LES OGSÅ: Kraftig økning i antall smittede

Powered by Labrador CMS