Flere universiteter avlyser fadderarrangement

– Påvirker foreløpig ikke NTNUs avgjørelse.

Publisert Sist oppdatert

Universitetet i Bergen har besluttet å avlyse fadderarrangement på kveldstid. Dette melder universitetet i en pressemelding. Ifølge pressemeldinga avlyses arrangementene ut av hensyn til fadderstyrer og faddere som har opplevd et stort press og mye oppmerksomhet. Samtidig berømmer universitetet innsatsen til de frivillige arrangørene. Universitetet i Sørøst-Norge Campus Vestfold og Studentersamfunnet Drammen har tidligere meldt at de avlyser sine arrangement.

– Dette påvirker foreløpig ikke NTNUs vurdering. Fadderuka vil for øyeblikket gå som planlagt, sier Seniorrådgiver i Kommunikasjonsavdelingen ved NTNU, Nina Kotte på telefon med Under Dusken.

Les også: Slik organiseres høstens åpning av Studentersamfundet

NTNU har tidligere uttrykt at fordi arrangementene ikke er i deres regi, har de liten mulighet til å styre hva studenter gjør på fritiden. Rektor Anne Borg uttalte i en melding på innsida tidligere i onsdag at universitet tar situasjonen på alvor og er i dialog med linjeforeningene.

– Samtidig vil jeg understreke at NTNU ikke har verken myndighet eller kontroll over hvordan studentene bruker fritiden sin. Dette skal samtidig ikke stoppe oss som ansvarlig ledelse fra å innstendig oppfordre studentene til å ta hensyn til situasjonen og gjøre kloke valg, sier Anne Borg i meldinga på Innsida.

Flere linjeforeninger ved NTNU har på egenhånd valgt å avlyse arrangement.

Les også: Enmetersregel, togafest i park og færre turer ut på byen blir realiteten for årets fadderbarn

Powered by Labrador CMS