MiniUKA

IVRIGE TILSKUERE: Studentkoret Candiss og sjiraffen Habibi fikk et stort publikum bestående av små folk.

MiniUKA: En liten festival for små folk, med mye liv og store smil

Det var mange som rullet og tullet og datt mellom mursteinsbygningene i Moholt studentby denne uka, men de var litt yngre enn typiske studenter.

Publisert

Tirsdag til torsdag denne uka ble MiniUKA arrangert på Moholt. Festivalen for barnehagebarn er et samarbeid mellom Sit og UKA, og i år er det åttende gang den arrangeres.

Det var satt opp gjerder mellom flere av studentboligene, og på plassen mellom dem var hundrevis av barn samlet for konserter, dans og ulike aktiviteter. Festivalen er først og fremst for barn i Sits barnehager og deres foreldre, men Sit inviterer også andre barnehager i Trondheim.

LES OGSÅ: Endelig er festivalprogrammet til UKA klart

Barnas høydepunkter: Candiss, lasso og litt kald sand

Under dusken fikk snakke med fem barn fra Moholt barnehage. De fortalte at det har vært morsomt å være med på MiniUKA, og at de har fått nye venner fra andre barnehager.

GØY MED LASSO: Josefine (4) har nesten ikke tid til å snakke med Under Dusken, for hun vil tilbake til lassokastingen.

Torsdag hadde Candiss møtt opp for å synge for barna. Med seg på scenen hadde de sjiraffen Habibi, som er maskoten for Sits barnehager og har vært med siden den første MiniUKA i 2009. Dette var populært blant barna.

– Candiss var veldig flinke til å synge. Jeg likte best da de sang om Kaptein Sabeltann, sier Eva (4).

Josefine (4) sier at hun har fått prøve lasso, og det var så gøy at hun helst vil bli ferdig med intervjuet fort så hun kan fortsette med lassokastingen.

Lydia (4), Karsten (4) og Benjamin (5) forteller at de har lekt mye i sanden de siste dagene. Benjamin rapporterer at sanda er litt kald selv om sola skinner, og viser fram sine stripete hansker til Under dusken.

– De holder meg varm på hendene, men de får litt sand på seg.

Kald sand og stripete hansker: Benjamin (5) sier at han har lekt mye i sanden under MiniUKA.

Fint samarbeid med UKA

Marit Landsem jobber i Sit og har vært prosjektleder for MiniUKA siden oppstarten i 2009. Hun forteller at det hele startet med et kulturprosjekt som barnehagene deltok i, og at devi kom opp med ideen om en festival for barna. HunJeg tok en telefon til daværende UKEsjef for å spørre om de ville være med.

FINT SAMARBEID MED UKA: Anna Hveding (t.v) og Marit Landsem i Sit har vært med å arrangere MiniUKA i flere år. De synes det er flott at studenter fra UKA stiller opp for å lage festival for barnehagebarn i Trondheim.

– Han sa ja umiddelbart, og da var vi i gang!

Landsem sier at de ønsker å gi barna kulturopplevelser, og at de er veldig fornøyd med at både studenter fra UKA og studenter som er foreldre stiller opp som frivillige.

– Tanken er jo nettopp å gjenspeile studentfrivilligheten vi har i byen her.

Produksjonsleder for MiniUKA, Anna Hveding, har vært med å arrangere MiniUKA siden 2013. Hun forteller at de synes de har et veldig fint samarbeid med UKA.

– Hver dag kommer grupper som Candiss, Snaustrinda Spelemanslag, Pirum og Strindens Promenade Orchester for å underholde barna.

Hun sier hun synes det er så fint når studentgjengene er med og leker og koser seg på området sammen med barna, og viser fram instrumentene sine til barna.

– Det synes barna er veldig stas! Studentene er ivrige og gode rollemodeller for barna på festivalområdet.

GØY MED KONSERTER: Eva (4) synes det er morsomt med konserter under MiniUKA. Hun mener høydepunktet var da Candiss sang om Kaptein Sabeltann.

Samlet inn til TV-aksjonen

På festivalområdet kunne man også blant annet få kjøpt honning og egendyrkede grønnsaker fra Sits barnehager og egendyrkede grønnsaker, og inntektene går til årets TV-aksjon. De hadde også en spleis for å samle inn til TV-aksjonen, som i år går til Redd barnas arbeid med krigsrammede barn i hele verden.

På slutten av dagen ble de innsamlede midlene overrakt TV-aksjonen.

LES OGSÅ: Reportasje: PRIDE 2023

GØY PÅ MINIUKA: Lydia (t.v), Eva, Josefine, Benjamin og Karsten går til vanlig i Moholt barnehage, men har de siste dagene vært med på MiniUKA.

– Veldig bra initiativ

MOR OG STUDENT: Arkitektstudent Anne Kristin Brattebø koser seg på MiniUKA sammen med datteren Lone.

Arkitektstudent Anne Kristin Brattebø har en datter som går i barnehage hos Sit. Hun forteller at hun synes MiniUKA er et veldig bra tilbud, og at datteren Lone storkoser seg.

— MiniUKA er det eneste hun snakker om nå, og hun har lært seg MiniUKA- sangen utenat.

Mens datteren løper etter giraffen Habibi forteller Brattebø at hun synes MiniUKA er et veldig bra initiativ.

— Det er helt supert, og det har vært hyggelig for meg å være her også.

Powered by Labrador CMS