Hjemmebrygget torsdagshygge

Mikrobryggeriet er stedet for kalde smaksopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Inntak av alkohol på en hverdag er nok ingen nyhet for studenter. Klokken ti en torsdagskveld på Mikrobryggeriet er derfor et passende tidspunkt for en temperaturmåling.

Langs baren står lokale helter henslengt, mens bartenderne jobber på spreng for å godtgjøre sitt bortskjemte publikum. Rundt om i det dunkle lokalet sitter folk som sild i tønne og deler røverhistorier over en lav sko og stedets hjemmebryggede øl. Jeg entrer lokalet og belager meg på at dette kan bli en lang aften. Hvis du vil ha sjansen til å sette deg ned og nyte en av husets spesialiteter må du enten være tidlig ute eller reservere et bord.

Undertegnede gjorde ingen av delene og ble derfor vandrende rundt i lokalet på jakt etter potensielle drikkekamerater. Til min fordel er klientellet åpent og snakksalig, dessuten er det lite fremmedfrykt å spore. Dette skyldes en atmosfære der terskelen for å sosialisere seg med vilt fremmede er lav.

– Jeg drar hit på grunn av det fantastiske ølet og den gode stemninga, sier en av de jeg har fått gleden av å dele bord med.

Det er tydelig at studentene ikke lar seg skremme av det påtroppende eksamenskjøret. For det er nettopp studenter som er majoriteten av gjestene her, selv om man også finner folk i mangfoldige former og fasonger.
Et godt argument for å besøke Mikrobryggeriet, er at det er et sted der man kan komme for å slukke tørsten på mange smakfulle drikkevarer.

Når du er på denne brune puben må du ikke gå glipp av den sagnomsuste ølsmakingen stedet kan by på. For 140 riksdaler kan du smake på åtte forskjellige ølsorter, alle brygget innenfor husets fire vegger. Bestiller du dette får du servert desilitersglass fylt med alt fra lys Trondheimspils til svært mørk Stout. Alle sortene får du også kjøpt separat i større porsjoner om det skulle være ønskelig.

– Ølsmakingen er veldig populær, det er også en fin måte å finne sitt favorittøl, forteller en av bartenderene idet hun rydder bort det som har rukket å bli en respektabel mengde tomme glass.

Hvis du også vil slukke sulten så vel som tørsten har stedet en bred meny med alt fra snacks som nachos til tyngre retter som burgere i en mengde spennende varianter. Men med et stramt studentbudsjett er kanskje ikke maten en prioritet.
Det nærmer seg midnatt og lokalet som for bare én time siden var proppfullt er nå halvtomt. Nå skal festglade studenter ta kvelden videre på en av byens nattklubber. Det kan virke som om Mikrobryggeriet er en slags mellomstasjon mellom vorspiel og nattklubbesøk, for det er helt tydelig at kvelden er langt fra over.

– Nå går turen videre, sier en av de som følger strømmen ut.

Bartenderen er langt fra fornøyd med gjesteflukten, men kan berolige oss med at dette er av sjelden karakter.

– I dag var en dårlig torsdag, sier hun og sikter til halvtomt lokalet med hele to timer igjen før kranene stenges og dørene lukkes.

På Mikrobryggeriet får du smake på herlig stemning så vel som smakfulle drikkevarer. Dette stedet oser kvalitet. Er du ingen danseløve er dette garantert stedet for deg, er du derimot en danseløve får du plass til en tur på Mikrobryggeriet før turen går videre på nattklubb.

Powered by Labrador CMS