Kjøttdeig og wokgrønnsaker med fransk vri

Retten lages på 30 minutter, etterlater seg lite oppvask og kan enkelt justeres til lavkarbodietten.

Publisert Sist oppdatert

Ukens rett er en oppvasksparende rett. Gjør du riktige valg kan du slippe unne med én stekepanne, tilhørende stekespade, én kniv, samt bestikk og tallerken. Spiser du fra stekepannen kan du stryke sistnevnte. Det er i tillegg en kortvarig prosess som ikke tar mer enn 30 minutter. Retten ligger på 55 kroner (Bunnpris).

Fakta

Ny matspalte

Her vil du hver uke finne en ny rett, med enkel og god mat som er mulig å lage på studentbudsjett.

Den tradisjonelle rømmen er erstattet med Crème Fraîche. Crème Fraîche er ikke fult så sur som rømmen, men har en rundere smak. Slik navnet tilsier er det opprinnelig et fransk produkt, men har blitt en del av norsk matlaging de siste tiårene. I tillegg til å erstatte rømme, kan Crème Fraîche brukes som dipp og piskes til krem. Den er spesielt bra til varme retter som sauser, gryterett og supper fordi den ikke sprekker ved koking.

Er du en av dem som holder seg langt unna karbohydrater, kan retten enkelt justeres uten store endringer i oppskriften. Ta bort mais og tortillalefser så har du en lavkarbovennlig middag.

Ingredienser (1 pers):

200 gram kjøttdeig av svin

1/2 pose Wok Classic

1 boks Crème Fraîche

2 -3 ferske hvitløksbåter

1 pakke tortillalefser

Slik gjør du:

Varm opp stekepannen med olje i. Kutt hvitløksbåtene i små biter og fres de i pannen i cirka 3 minutter. Ha kjøttdeig i og krydre etter smak med salt og pepper. Det er mulig å bruke andre krydder i tillegg, alt etter hva man liker. Et tips er å tilsette olje etterhvert i prosessen, ellers kan man risikere å tilsette for mye og dermed koke maten i stedet for å steke den.

Nå er du kommet til et veiskille. Du kan enten ha grønnsakene sammen med kjøttdeigen eller steke de hver for seg. Første alternativ skaper mindre oppvask, mens andre alternativ er for de sultne som vil spare tid. Valget er ditt.

Forbered så tortillalefsene, enten i mikro eller stekeovn. Fyll tortillalefsene til randen og ha på Crème Fraîche til du nesten ikke klarer å brette lefsen. Nå er maten klar.

Powered by Labrador CMS