
Oppskrift: Sunne, grove scones til frokost - raskt og enkelt!
Og deigen er klar før ovnen er varm.
Denne oppskriften er ikke til søte scones, men til litt grovere som man for eksempel kan spise til frokost. Oppskriften dekker 12 scones og koster deg cirka 10 kroner. Hvis du vil ha dobbelt så mange eller færre enn i oppskriften, dobler du eller halverer oppskriften. Du kan helt fint fryse ned scones, dersom du bestemmer der for å lage mange.
Det du trenger er:
2 dl melk
4,5 dl sammalt hvete-fin
0,5 ts salt
2 ts bakepulver
3 ss smeltet smør
Det ble i denne oppskriften brukt vanlig hvetemel, men også sammalt hvete-fin for å få de grovere og mer mettende. Det er helt opp til deg hvilket mel du ønsker å bruke, velg gjerne en grovere variant. Melken velger du også selv, i denne oppskriften ble det brukt ekstra lett.
Dersom du vil ha søtere scones, bruker du bare fint hvetemel og erstatter saltet med 1 ss sukker.
Fremgangsmåte:
Først blander du alt det tørre sammen i en bolle. Deretter heller du oppi melken og smøret som du har smeltet. Rør deigen sammen til den blir fin og smidig, det kan være du trenger litt mer mel enn det som står i oppskriften. Det du gjør da er bare å helle litt og litt mel oppi bollen til deigen ikke lenger henger fast i hendene dine.
Når deigen er fin å jobbe med, deler du den opp i tre deler og lager delene runde som en bolle. Deretter legger du de på stekebrettet og trykker de ned til de blir cirka 2 - 3 cm tykke. Så skjærer du de nå runde flatene i fire deler. Du kan også trykke hull i sconsene med gaffel før steking for at de eventuelt ikke skal sprekke.
Til slutt steker du de i ovnen i cirka 10 - 12 minutter på 220 grader. Stek sconsene midt i ovnen til de har hevet ordentlig og fått en gyllen farge.
Hele bakeprosessen tar 15 - 25 minutter med steking.