Smaken av diabetes og orgasme

Dusken.no har testet årets påskegodt.

Publisert Sist oppdatert

Det er påske, og vi minnes Jesu oppstandelse. Neida. Joda (noen gjør det). Hvem enn man velger å minnes, ledsages det uansett alltid best av påskegodt! Dette er noe dagligvareforetningene vet alt om, som nå pusher godteri i ymse kylling-, hare- og eggeformer til den store gullmedalje.

Mangfoldet av valgmuligheter etterlater kanskje stakkars Ola Nordmann litt rådvill. I et ønske om å hjelpe deg litt på veien, har derfor dusken.no smaket og smattet høyt og lavt i søken etter det beste påskegodteriet.

Testen ble utført av et eksklusivt jury-panel, representert av dusken.no sine mest utviklede smaksløker, nemlig Vilde Sofie, Morten, Oda og Ingrid. De vurderte smak og hvordan påskegodteriet hevder seg i en påskekontekst. Basert på dette ble terningen rullet.

Kvikk Lunsj fra Freia

Kvikk Lunsjen virker velkjent for vårt panel.

– Dette er den ultimate påskesmaken, sier Vilde Sofie.

– Nei, man må være på tur for at Kvikk lunsjen skal være ultimat, fortsetter Ingrid.

Konsensusen er klar, Kvikk lunsjen står godt på sine ben av tradisjon og nostalgi. Vilde Sofie oppsummerer:

– Det eneste som trekker ned er at den blir spist inne. Med ski på beina og kakao i hånda skulle det vært en 6-er.

Terningkast: 5

Kolibriegg fra Nidar

Kolibrieggene er ikke helt overraskende formet som halve egg. De består av marsipan trukket i sjokolade, toppet med fargerikt strøssel.

Forhåndserklært marsipanmotstander Morten synes det var lurt av Nidar å gjemme marsipanen i sjokolade, men idet han tar en bit skyter han inn:

– Jeg trodde jeg ikke likte marspian, men det gjør jeg visst!

Kolibriegget klarer å snu en forutinntatt skepsis og panelet lar seg begeistre av strøsselet. Det rager i imidlertid stor uenighet, noen lar seg forføre av den søte marspiansmaken, andre synes det hele blir for mektig.

Terningkast: 4

Marsipanpølser fra Nidar

Dette er en annen tolkning av Nidars marsipan, denne gangen pølseformet og trukket i sjokolade. Vilde Sofie er lite imponert over Nidars fantasi og bemerker de slående likhetene med Kolibriegget. Morten utdyper med en beskrivende Pokémon-analogi:

– Hvis kolibriegget er Gyarados, er marsipanpølsa Magicarp. (Journ. anm.: Gyarados er den bedre utviklingen av Magicarp.)

Så kommer Oda med åpenbaringen:

– Dette er jo forkledd julemarsipan!

Panelet er ikke imponert.

Terningkast: 3

Påskekos fra Freia

Freias tolkning av påskekos kommer i form av en godtepose med appelsinsjokolade, smil, firkløver, melkesjokolade og marsipan.

Appelsinsjokoladen blir gransket først. Morten tar en bit, noe som framprovoserer grimaser og eww-reaksjoner. Det er uenighet om appelsin er riktig med sjokolade, men flertallet hevder dette og ønsker enda mer syrlighet i appelsinsjokoladen.

Smil og firkløver kommer slik vi kjenner dem, lite originalt mener vårt panel. Melkesjokoladen kommer derimot i form av søte kaniner og påskeharer, Ingrid lar seg sjarmere.

Til slutt prøves også marsipanen ut, denne er trukket i et tynt lag av mørk sjokolade. Vilde og Oda synes denne er absolutt bedre enn Nidars. Morten er imidlertid sterkt uenig.

– Dette smaker gamlehjem, utbryter han.

Det enes om et hederlig forsøk på påskekos fra Freia, men appelsinsjokoladen og uorginalitet trekker ned. Uansett slår Freia-sjokolade i søte former aldri feil.

Terningkast: 4

Påskemix fra Brynild

Brynilds påskemix består av fruktgelé i forskjellige smaker, små sjokoladeegg med fyll, lakrisbåter, melkesjokolade og påskeskum. Fruktgeléen går ned på høy kant hos Vilde Sofie.

– Jeg smaker solskinn komprimert til en rød hare, sier hun.

Oda er misfornøyd og synes fruktgeléen lukter og smaker som e-stoffer.

– Det smaker Sverige på 90-tallet, sier Morten.

Det bemerkes at sjokoladeeggene ser mer ut som harebæsj. Det hvite fyllet imponerer heller ikke, det er for søtt. Lakrisen skaper sterke reaksjoner. Ingrid proklamerer sitt lakrishat, imens Morten sammenlikner lakrissmaken med ammoniakk. Bare Oda hevder at lakrisen er spiselig.

Sjokoladen imponerer ikke Ingrid. Hun synes den smaker som julekalendersjokolade til ti kroner. Til slutt topper det seg med påskeskummet.

– Det ser ut som veggisolasjon og smaker værre, sier Morten.

Alt i alt er panelet nådeløs i sin dom, Brynild er ingen distibutør av den rette påskestemningen.

Terningkast: 2

Smartiesegg i høne fra Néstle

Nestlé vinner overlegent på presentasjon. Sjokoladen er formet som en høne og bryter man opp sjokoladen finner man et sjokoladeegg som rommer smartiesene. Morten synes det er en fordel at man også kan leke med høna. Men når høna og egget brytes opp finner panelet kun syv stusselige smarties.

– Det ligger i forventingene at det skal være masse smarties, men så får man dette. Veldig antiklimaks, sier Oda.

Vilde Sofie sier hun føler meg lurt og hakket på. Smaken på sjokoladen imponerer heller ikke.

terningkast: 2

Mandelegg fra Anthon Berg

Mandeleggene fra Anthon Berg ser ut som egg i miniatyrform, men viser seg å være mandler trukket i sjokolade og en sukkercoating.

– Disse kan man spise mange av uten å bli kvalm, sier Oda.

Morten er ikke fornøyd.

– Dette er sjokolade for folk som venter på å dø, sier han.

Det konkluderes med at dette er en veldig voksen sjokolade.

Terningkast: 4

Påskeegg fra Freia

En lilla eggekartong rommer fire sjokoladeegg fyllt med melkekrem. Oda kommenterer at det er den mest påskete forpakningen i testen. Morten gransker takknemlig den medfølgende bruksanvisningen, men blir forvirret når anvisningene ikke lar seg utføre i praksis. Vilde klarer å knekke sjokoladen og tar en bit av melkekremen. Hun lager et nytelsens sukk og sier at det smaker som orgasme.

– Det smaker som sykelig fedme, men det er så verdt det, fortsetter hun.

Ingrid synes det er bra at det er masse melkekrem i hvert egg.

Juryen er enstemmig, dette er testens vinner.

Terningkast: 6

Powered by Labrador CMS