Student på Gløshaugen har fått påvist covid-19

Den aktuelle studenten var i flere forelesninger torsdag 24.09, og alle studentene som var til stede i forelesningene må i karantene.

Publisert

Studenten som har fått påvist smitte tilhører Fakultet for Ingeniørvitenskap (IV-fakultetet), og personen skal også ha deltatt i undervisning på Fakultet for Informasjonsteknologi og Elektroteknikk (IE-fakultetet) ifølge en melding på innsida.

Under Dusken er kjent med at studenter i minst to forelesninger har blitt bedt om å kontakte Smittevernkontoret i Trondheim kommune. De aktuelle forelesningene ble avholdt torsdag 24. september mellom klokka 10.15 og 14.00.

I meldingen på Innsida opplyses det om at NTNU bistår kommunen med smitteoppsporing, og at de er i gang med å kontakte alle de berørte. Studenter og ansatte som er berørt er enten allerede kontaktet av NTNU eller vil bli det snart.

Studenter blir kontaktet

Kontaktet: Helene Rekaa er én av studentene som ble kontaktet av NTNU
Kontaktet: Helene Rekaa er én av studentene som ble kontaktet av NTNU

Helene Rekaa er en av studentene som har blitt kontaktet av NTNU. Hun fikk torsdag morgen først en SMS, og så en e-post fra NTNU om at hun tar et fag hvor en student har fått påvist covid-19. Hun var ikke tilstede i den aktuelle forelesningen, fordi man kan se fjorårets forelesninger på nett. Rekaa var ikke overrasket da hun fikk meldingen.

ーJeg har ventet litt på det, og var ikke overrasket da jeg fikk meldingen, forteller Rekaa.

Videre sier Rekaa at hun forventer at det vil oppstå flere slike situasjoner utover høsten.

Manglende registrering

Nina Kotte, seniorrådgiver i kommunikasjonsavdelingen, kan opplyse om at det er maksimalt 150 studenter som er berørt, men at det reelle tallet kan være betydelig mindre.

Kotte forteller at det er synd at ikke flere bruker check-in systemet for å registrere seg. Hadde flere vært flinkere, ville også færre ha måtte gå inn i karantene. Om man hadde kartlagt hvor alle satt vill bare de som satt i nærheten av den smittede måtte gått i karantene.

ー Jeg vil oppfordre alle til å bruke systemet, det er for ens eget beste, sier Kotte.

Hun legger til at NTNU har gitt kommunen navnet på alle som har registrert seg i de aktuelle forelesningene, og at NTNU samarbeider tett med kommunen.

Powered by Labrador CMS