TELT: Dette er mot formodning ingen pop-up-festival, med midlertidige garderober.

Ta en titt inn i garderobeteltet på Sit Gløshaugen

Innen et par dager kan du igjen dusje ved Idrettsbygget Sit Gløshaugen.

Publisert
MIDLERTIDIG LØSNING: Hetland sier at det er viktig å kunne holde åpent.

Du har kanskje lagt merke til det store teltet utenfor Idrettsbygget på Gløshaugen og lurt på hva som foregår. Svaret er bygging av midlertidige garderober, etter at det ble påvist muggsopp i garderobene like før jul. Sits direktør for idrett og trening Tor-Arne Hetland forteller at midlertidige garderober er like rundt hjørnet.

– Vi har satt opp telt og fått dusjvognene på plass, og vi jobber nå på høygir for å komme i mål. Når vi over helgen får koblet på vannet åpner vi så raskt vi kan.

Festivalpreg

Inne i teltet er det overraskende godt og varmt, men fremdeles mye arbeid som pågår. Hetland forteller at de har leid inn totalt 28 dusjer, fordelt på to garderobesett.

– Det er litt festivalpreg på det, men det er det beste alternativet vi klarer å få opp på så kort varsel.

I teltet blir det to garderobedeler, én for menn og én for kvinner. Hetland viser frem dusjene, som riktignok ikke er det endelige resultatet, men status et par dager før åpning.

– Det er ingen femstjerners dusj, men det duger til å få vasket seg.

LES OGSÅ: Studenter og institutt bekymret for nytt bygg

DAMEGARDEROBEN: Her blir det damedusjer, komplett med speil og vask.

Muggreparasjoner kan ta tid

Lars Erik Saltrø er én av dem som jobber med å sette opp flere skillevegger, legge matter, og sette opp et tilbygg slik at det blir lettere å gå inn i teltet. Dette for at man igjen kan dusje på senteret etter trening.

– Det gjenstår bare vann og avløp, og litt «shining», så er det klart, forteller han.

SNART KLART: Saltrø sier man snart kan dusje på senteret igjen etter trening.

Ifølge Hetland er det ennå for tidlig å kunne si noe om når de vanlige garderobene kan åpnes igjen, men at Sit vil gi beskjed så snart de vet noe.

– Vi lager midlertidige garderober fordi det er en større jobb som må gjøres, og da trenger vi en midlertidig løsning en stund, sier han.

Viktig å holde åpent

Muggproblemene startet ifølge Hetland i takplatene utenfor badstuen, men at flere forhold skal utbedres etter føre-var-prinsippet. Han er imidlertid glad for at en midlertidig løsning snart er på plass.

– Vi vet at mange ønsker å ta seg en dusj hos oss før de skal i forelesning, noen også sikkert på grunn av høye strømpriser. For oss er det viktig å holde åpent. Vi er i tillegg glade for at det er full drift av treningsarealene på Idrettsbygget, selv om garderobene har måttet stenge, avslutter han.

LES OGSÅ: Uventet vinner i NM i innendørsroing

Powered by Labrador CMS