TILBUD: Eva Malene Stirø og Arthur Svidal Llewelyn er studentverter hos Studentsenteret
TILBUD: Eva Malene Stirø og Arthur Svidal Llewelyn er studentverter hos Studentsenteret

Helsetips til den nye studenten

De fleste kjenner til SITs treningssentre, men her er noen av de andre helsetilbudene for studenter i byen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er få som vet om Studentsenteret, og det er litt synd, for vi har så mye kult her.

Studentvertene Eva Malene Stirø og Arthur Svidal Llewelyn forteller om Studentsenteret på Stripa. Dette er et sted hvor studenter kan slappe av, lese en bok eller skrive et brev, og få gratis kaffe om morgenen. Studentsenteret er drevet av Studentsamskipnaden i Trondheim (Sit), som i tillegg har mange andre helsetilbud i byen. Særlig som ny student uten nettverk i byen er det mange muligheter å benytte seg av.

LES OGSÅ: På tide å legge fordommene dine mot studenter på hylla

Gratis mestringskurs

Sit tilbyr akkurat nå 18 ulike mestringskurs, som alle er helt gratis. Disse inkluderer blant annet et digitalt stressmestringskurs der du kan lære ulike avslapningsteknikker, fysiske mindfullness-kurs og kurs i depresjonsmestring. Her kan du også lære praktiske ting som god studentøkonomi, presentasjonsteknikker og tidsplanlegging. I tilfelle du er gått lei av å prate om været, fins det faktisk også et kurs i smalltalk. Du kan lese mer om kursene og melde deg på her.

Fastlege

Om du ikke har byttet fastlege ennå, bør du vurdere å gjøre det. På helsenorge kan du logge inn, velge en ny fastlege i Trondheim, og dermed slippe å reise til hjemstedet ditt for legehjelp. Vær obs på at du kanskje må sette deg på venteliste for å få lege i umiddelbar nærhet av sentrum. Det skrives også uforholdsmessig mye negativt om fastleger på nett, så ikke tro på alt du leser om fastlegen din før dere møtes. Du kan dessuten bytte fastlege to ganger i året, og ved flytting tilbake til hjemkommunen din har du rett på å få tilbake din gamle fastlege. Lite å tape på å bytte, altså.

LES OGSÅ: Potetpiroger er som en orgie i munnen

Tannlege

Om den visdomstanna ødelegger hverdagen din, eller om du helt har glemt at tannleger eksisterer, bør du nok bestille en time. Fra året du fyller 19 til året du fyller 20, må du kun betale 25% av ordinær pris for behandling. For dem som er utenfor denne heldige gruppen, kan du søke Sit om tannhelserefusjon her.

Samtaletilbud

Har du lyst til å prate med noen, uten å gå til vanlig psykolog? Isåfall kan kanskje Sits samtaletilbud være noe for deg. Her kan du booke en samtale med en studentlivsrådgiver, som er der for å hjelpe deg med studentlivets potensielle problemer og nedturer. Trenger du hjelp med lettere psykiske plager, kan du booke en terapeut der første samtale er helt gratis. Videre behandling er dessuten langt billigere enn ordinær psykolog. Hvis du vil lese mer om Sits psykiske helsetilbud, kan du sjekke ut denne bloggen.

LES OGSÅ: Hei student - velkommen hjem!

Powered by Labrador CMS