Karrieredag for noen på Dragvoll

Studentene på Dragvoll har én dag til å lære om sine karriereutsikter. Noen fant dagen lærerik, men ikke alle.

Publisert

Karrieredagen NTNU Dragvoll ble i år holdt vertskap av tre samfunnsengasjerte kjendiser; de store navnene som skulle fange Dragvollstudenters interesse var Hans Olav Lahlum, Kadafi Zaman og Iman Meskini.

Andre aktiviteter som sto på planen for studentene var å delta på ulike bedriftspresentasjoner og å ta en prat med de mange bedriftene på besøk i gata. Der fant man blant annet Pedagogstudentene, Equinor, Departementene og Forsvaret.

Spente og fornøyde studenter

KLARE FOR DAGEN
KLARE FOR DAGEN

I gangen på Dragvoll sto sosialantropologistudentene Sigurd Johannes Melsom, Kristine Kvaal og Elise Myre som gjorde seg klar til en begivenhetsrik dag.

– Jeg føler at det er mye her på Karrieredagen som kan gå under det vi studerer siden det er et såpass åpent studie, forteller Kvaal.

De gledet seg til å gå rundt i gangene på Dragvoll, men også foredragene.

– Vi syns Iman Meskini er veldig spennende, så vi tenkte å høre på hennes foredrag, sier Myre.

Videre utover dagen kunne engelskstudentene Mads Wigestrand og Marcus Westum positivt fortelle om den første foredragsholderen.

– Vi kom akkurat fra Hans Olav Lahlums foredrag og syntes det var veldig gøy å høre på hans råd og erfaringer, sier Wigestrand.

LES OGSÅ: Lahlums ti bud til Dragvollstudenten

GODE RÅD Å FÅ
GODE RÅD Å FÅ

Foredragene er hovedattraksjonen under Karrieredagen NTNU Dragvoll. Lahlum var først ute med anbefalinger og tips til oppgaveskriving og eksamenslesing som han hentet fra sin egen erfaring som student og sensor.

Journalist Kadafi Zaman fra TV2 var nestemann ut, og han kom inn til en fullstappet sal.

Hans foredrag handlet om hvordan han selv hadde gått på mange bomveier før han havnet der han er nå.

– Det at jeg, som en relativt ny journalist, selv spurte om å dekke 9/11, gjorde meg uredd i å spørre om hva jeg ville ha og hva jeg ville gjøre.

Rettet mot statsvitenskap

Likevel følte ikke alle studentene på Dragvoll seg like godt representert. Masterstudentene Maria Reppen og Ida Guldvog går første året i medie-, kommunikasjon og informasjonsteknologi. De følte ikke at dagen var tydelig nok rettet mot deres studie.

– Jeg føler ikke helt at foredragene er ment for oss. De virker mer samfunnsfag- og statsvitenskapelig rettet, sier Guldvog.

Selv sto Guldvog og Reppen på en stand for Kommunikasjonsforeningen.

IKKE REPRESENTERT
IKKE REPRESENTERT

– Vi representerer jo medie- og kommunikasjonsfag med å stå her, så vi blir vår egen representasjon her i dag, forteller Reppen.

Visdomsord til Dragvollstudenter

Slutten på dagen ble noe antiklimatisk da det var tid for siste foredrag med skuespiller Iman Meskini. Til tross for kjendisstatusen var det minst oppmøte på dette foredraget.

Meskini snakket i hovedsak om livet hennes før, under og etter Skam. I den sistnevnte delen forklarte hun hva en universitetsgrad hadde å si for henne:

– En bachelor i midtøstenstudier ble et sikkerhetsnett for meg, selv om jeg nå tilslutt har gått inn i skuespillerkarrieren igjen.

Dagen ble avsluttet med visdomsord fra Meskini som mente at man må gripe øyeblikket:

– Man lever bare én gang og det er viktig å huske på at man lever med kun seg selv hele livet.

LES OGSÅ: – La oss rive ned muren og bygge en felles grunn

Powered by Labrador CMS