STOLTE: Økonomistudentene Eirik Arnesen Hay, Sander Bjerkholt Dørum og Sebastian Reinke Kristensen kom på andreplass i Nordisk mesterskap i økonomi.

NTNU-studenter på andre plass i Nordisk mesterskap i økonomi 2023

Økonomistudentene Eirik Arnesen Hay, Sander Bjerkholt Dørum og Sebastian Reinke Kristensen kom på andreplass i mesterskapet i økonomi forrige uke - vi spurte dem om både erfaringer og tips

Publisert Sist oppdatert

– Det er en konkurranse der de tre beste lagene fra hvert land i Norden konkurrerer. Hvert lag skal bruke økonomi-kunnskapene for å blant annet svare på fagspørsmål og løse caser, forklarer student Sander Dørum. 

Student-laget har tidligere kommet på andreplass i NM i økonomi. Til tross for deres tidligere erfaringer, opplevde de nivået på Nordisk mesterskap som veldig høyt.

– Det var veldig høyt nivå på konkurransen og vi er fornøyde med at vi endte på andreplass, sier Dørum.

Lagkamerat Sebastian Kristensen er enig i at nivået var høyt, men innrømmer at det også var noe bittert å ikke ta førsteplassen. 

– Vi er veldig stolte. Vi var veldig nære å vinne og det skal sies at det ikke er så gøy å tape mot svenskene, sier Kristensen.

Godt samarbeid

Studentlaget trekker frem deres gode samarbeid som en nøkkelfaktor for andreplassen.

– Vi kjenner hverandre godt, og kjenner hverandres styrker som vi prøver å spille på, forklarer Kristensen.

Dørum kan også si seg enig i at lagdynamikken var viktig for å nå så langt:.

– To av oss har skrevet bachelor sammen, dratt på utveksling sammen og er kolleger på jobb. Det gjør at vi får en god relasjon og sier ting som det er til hverandre. Det hjalp oss da vi hadde dårlig tid på oppgavene/casene, supplerer Dørum.

Hardt arbeid slår alltid talent

Økonomistudentene kommer også med tips til andre som vil gjøre det bra innenfor økonomifag.

– Mitt tips er å kunne pensum, jobb med det og forstå det, sier Kristensen

Dørum er enig i at det er viktig å kunne pensum, men understreker også viktigheten av å jobbe hardt.

– Det handler om å sette seg ned, brette opp armene og gjøre en god innsats, det blir man betalt for senere i livet. Vi er ikke smartere enn andre, men vi legger ned timene, forklarer Dørum

 LES OGSÅ: Neste stopp: Oslo

Powered by Labrador CMS