Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Hundre studenter i karantene etter arrangement

Da vi skjønte at noen av deltagerne hadde vært i nærkontakt med smittede personer, avsluttet vi arrangementet, forteller leder Andreas Bakke i Omega linjeforening.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 24. april avholdt linjeforeningen Omega et arrangement for de som skal være faddere på studiene Elektronisk systemdesign og innovasjon (MTELSYS) og Kybernetikk og robotikk (MTTK) til høsten. Der avholdt de flere forskjellige arrangement, deriblant det de selv kaller 24 timers «challenge.»

Andreas Bakke, leder for Omega linjeforening
Andreas Bakke, leder for Omega linjeforening

Studenter i karantene

Underveis ble de informert om at deltakerne hadde vært nærkontakter av smittede personer. De hundre som deltok på 24 timers utfordringen ble derfor bedt om å gå i karantene og teste seg. Per 27. april er det ikke meldt om positive tester knyttet til helgens festligheter i regi av Omega.

– Alle utenom nærkontaktene er ute av karantene, så vidt meg bekjent. Vi startet arrangementet uten kjennskap om at nærkontakter var med. På kvelden ble vi informert om at deltagere hadde vært i nærkontakt med smittede personer. Da avsluttet vi arrangementet, forteller leder Andreas Bakke i Omega linjeforening.

LES OGSÅ: Storsalen ga Reitan sitt ja

24 timers utfordring

24 timers challenge arrangementet går ut på at deltagerne i løpet av 24 timer skal drikke én øl eller alkoholfri enhet, spise én vaffel, ringe et familiemedlem og uttrykke kjærlighet overfor vedkommende, og løpe én kilometer.

– Hver aktivitet gjennomføres seks, tolv, 18 eller 24 ganger i løpet av 24 timer. Du velger selv hva du ønsker å gjøre seks, tolv, 18 og 24 ganger, forklarer Bakke.

Vanligvis i august

Andre linjeforeninger pleier også å arrangere arrangement for fadderne, men dette skjer vanligvis i august. Janus, linjeforeningen for Industriell økonomi og teknologiledelse (MTIØT), pleier å avholde disse arrangementene helgen før fadderuken starter.

– Vi har ikke begynt å planlegge dette ennå. Vi venter til ting er litt mer forutsigbart og restriksjonene er litt lettere, forteller påtroppende leder Branny Lin i Janus linjeforeningen.

LES OGSÅ: Hvorfor lykkes vi med å få kvinner inn på mannsdominerte studier – men ikke omvendt?

Branny Lin, påtroppende leder for Janus linjeforening
Branny Lin, påtroppende leder for Janus linjeforening

Teste ut nye arrangementer til fadderuken

Omega ønsket å teste ut disse arrangementene i god tid før fadderuken.

– Vi har aldri utført disse arrangementene vi testet ut i helgen. For oss handlet dette om å ha flere bein å stå på når fadderuken begynner. Vi vet ikke hvilke smittevernregler som gjelder i august. Da er det greit å ha kjennskap til arrangementer som lar seg gjennomføre med dagens strenge smittevernregler, forteller Bakke.

God kommunikasjon med kommunen

Bakke opplyser at Omega har hatt god kontakt med smittevernkontoret i Trondheim.

– Vi bedrev smittesporing sammen med kommunen. Dette ledet til at vi nok kom fortere ut av karantene. All ære til fadderstyret i Omega for dette, sier Bakke.

Under Dusken retter: Tidligere stod det at "Andre linjeforeninger pleier også å arrangere denne type arrangement helgen før fadderuken sparkes i gang, blant annet Janus, linjeforeningen for Industriell økonomi og teknologiledelse (MTIØT)."

Det er nå rettet til: "Andre linjeforeninger pleier også å arrangere arrangement for fadderne, men dette skjer vanligvis i August. Janus, linjeforeningen for Industriell økonomi og teknologiledelse (MTIØT), pleier å avholde disse arrangementene helgen før fadderuken starter"

Rettelsen fant sted 28. april 2021 klokken 13.34.

LES OGSÅ: –Reitan driver ikke filantropi her

Powered by Labrador CMS