SELVTESTINGSSETT PÅ LOFTET: Studentene i de rundt 1300 boenhetene på Moholt vil snart kunne teste seg selv.

Snart kan de teste seg selv for smitte

Tirsdag 13. april vil studenter på Moholt få adgang til covid-19-tester de kan utføre selv.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim kommune og Studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund (Sit) samarbeider om et pilotprosjekt hvor studenter som bor på Moholt i Sit-studentboliger vil kunne selvteste for covid-19-smitte. Det melder Sit i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tidligere i vår fikk beboerne ved Kringjå studentby i Oslo tilbud om gratis hurtigtesting.

Fra og med 13. april vil studentene to ganger i uken kunne hente gratis selvtestingssett fra Loftet på Moholt studentby. Sit og kommunen er svært fornøyd med at pilotprosjektet settes i gang.

– Trondheim er en stor og viktig studentby, og mange studenter bor hos oss på Moholt, sier Eva Hundvik, leder for bomiljø og renhold i Sit, i pressemeldingen.

Hundvik forteller at de i første omgang ønsker å teste tilbudet i en litt mindre skala på Moholt, og deretter se om de kan tilby en tilsvarende ordning på andre studentbyer og campuser etterhvert.

Kommuneoverlege Tove Røsstad understreker at det er snakk om screening-tester, og at dette ikke erstatter ordinære tester.

Målet med selvtestene er å bidra til å avdekke skjult smitte. Studenter med symptomer på covid-19 skal fortsatt kontakte teststasjonene for ordinær testing.

Powered by Labrador CMS