Digital undervisning fra i morgen av

Grunnet de nye nasjonale retningslinjene fremskyndes overgangen til digital undervisning ved NTNU.

Publisert Sist oppdatert

I en e-post til studentene, og i en melding på Innsida, melder NTNU at digital undervisning blir hovedregelen fra og med torsdag 25. mars. Lesesaler og biblioteker blir fortsatt åpne, men man må holde to meter avstand til andre personer, i stedet for en meter.

– På grunn av stort smittepress i flere områder i landet og en kraftig økning av den britiske virusvarianten, innfører regjeringen nye nasjonale tiltak. Tiltakene gjelder fra og med 25. mars og inntil videre. Ny vurdering vil bli gjort innen 12. april, skrives det i meldingen.

Unntak fra digital undervisning gjelder læringsaktiviteter som er avgjørende for studentenes progresjon, herunder ferdighetstrening, laboratorieøvinger og praksis. Fakulteter og faglærere vil gi informasjon om hvilke emner dette gjelder.

Følgende gjelder fra og med torsdag ved NTNU:

  • Én-meteren blir nå til to-meteren
  • To meter avstand skal overholdes i alle arealer ved NTNU. Dette gjelder også utendørs.
  • Munnbind skal benyttes ved trengsel og når det ikke er mulig å holde to meter avstand.
  • Alle faglige og sosiale arrangementer innendørs på campus avlyses
  • Ansatte skal ha hjemmekontor der det er praktisk mulig.

Kan reise hjem i påsken

I e-posten skrives det videre at studenter som ikke er etablert med familie på studiestedet, kan reise hjem i påska, i henhold til hva Helse- og omsorgsminister Bent Høie sa på regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld.

– Hold deg mest mulig for deg selv/sammen med din husstand de første ti dagene etter at du har kommet tilbake, eller hatt besøk, fra områder med høyt smittetrykk, avsluttes e-posten.

Powered by Labrador CMS