STENGT, IGJEN: Samme uke som fysisk undervisning så vidt startet opp igjen, stenger NTNU nå campus i minst en uke.

NTNU stenger campus

NTNU stenger campus Trondheim i minst en uke fra fredag etter at kommunen har strammet inn smitteverntiltakene.

Publisert Sist oppdatert

Dette er de siste innstramningene:

  • Skjenkestopp kl. 22.
  • Stans av idretts- og fritidsaktiviteter for voksne over 20 år.
  • Stenging av treningssentre for de over 20 år.
  • Begrensing av sosiale kontakter til maks ti personer per husstand.
  • Påbud om hjemmekontor der det er praktisk mulig. Dette omfatter også universitetene.
  • Tiltakene gjelder fra midnatt 11. februar.

Det betyr at all undervisning vil foregår digitalt i en periode framover, foreløpig frem til og med 17. februar skriver NTNU i en melding på Innsida onsdag kveld.

Alle planlagte fysiske forelesninger, øvinger og arrangementer enten må gjennomføres digitalt, eller utsettes. Det gis likevel unntak for enkelte emner med ferdighetstrening, laboratorieøvinger og praksis, der studentene kan få forsinkelser i utdanningen hvis de ikke får fysisk undervisning på campus.

Undervisningen torsdag vil gå som planlagt, og studentene kan komme på campus for å hente tingene sine.

Nye innstramninger etter mutantvirus

I meldingen på Innsida skriver også NTNU at faglærere ikke har fått tid til forberede omlegging av undervisningen, siden de også får informasjonen nå. Universitetsledelsen måtte raskt ta stilling til de strengere koronatiltakene i Trondheim som ble vedtatt i et formannskapsmøte i kommunen tidligere i dag.

– Dette er ikke den store røde knappen med nedstenging, fortalte ordfører Rita Ottervik på pressekonferansen.

Bakgrunnen for de nye innstramningene er flere tilfeller av mutert virus som har blitt påvist i Trondheim den siste tiden, selv om smitten i byen har vært synkende.

Tirsdag fikk en student ved MH-fakultetet påvist den mer smittsomme varianten.

Ikke full skjenkestopp

Kommunedirektør Morten Wolden ønsket først full sjenkestopp i byen, men dette sa formannskapet nei til og utelivsnæringa kan servere alkohol fram til 22. Avgjørelsen ble begrunnet med at koronasituasjonen allerede har gått hardt utover bransjen, og at mange serveringssteder ikke ville overleve en ny full sjenkestopp.

Det ble også først meldt at treningssentrene ville stenge, men i et møte senere på dagen ble det klart at folk under 20 år fortsatt kan trene på treningsstudio, skriver NRK.

Tilslutt på kvelden kom avklaringen fra NTNU, og de fleste studentene må nå ha hjemmekontor og digital undervisning en liten stund framover.

Rektor Anne Borg skriver at de ønsker å holde campus åpent for studentene, men at NTNU nå må følge råd og pålegg fra nasjonale og lokale myndigheter.

– Jeg vet at denne situasjonen er vanskelig for mange, men vi må holde ut denne etappen også. Vi gjør disse innstrammingen for å hjelpe kommunen med å hindre ytterligere spredning av viruset, slik at vi unngår en total nedstenging, slik de nå opplever blant annet i Oslo og Bergen.

Powered by Labrador CMS