Una Onsrud stiller til ledervalg igjen

Hun tapte valget i vår. I morgen stiller hun på nytt med store ambisjoner om å ta over Samfundet.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 2. november skal det velges ny leder for Samfundet. Leder av Samfundet og resten av styret har vært nødt til å fratre sine verv ettersom det lørdag 29. oktober ble vedtatt mistillit mot tidligere leder, Jonas Scheie. Tidligere nestleder Una Onsrud stiller som eneste kandidat.

Onsrud stilte til valg ved vårens ledervalg, men endte da med 44,7% av stemmene, mot Scheie som fikk 52,6%. Hun beskriver tiden som nestleder som givende og spennende, og ønsker å fortsette arbeidet styret har gjort fram til nå.

Jeg har fremdeles det brennende engasjementet jeg hadde i mars og har mye jeg ønsker å utrette fram til 17. mai, forteller hun.

Onsrud har engasjert seg på Samfundet helt siden hun flyttet til Trondheim for litt over tre år siden.

Først gjennom å snakke om politikk på radio, deretter gjennom å jobbe med i Kulturutvalget. Siden 17. mai har jeg vært nestleder i styret.

Samfundet som politisk sentrum

Det er først og fremst hennes langvarige engasjement for Samfundet, som gjør at hun anser seg for å være godt egnet som leder. Hun peker også på de siste fem månedene hvor hun har sittet som nestleder som lærerike, og tror erfaringen derfra kan komme godt med hvis hun blir den neste lederen for Samfundet.

Som tidligere nestleder har jeg mye god erfaring og kjennskap til handlingsrommet og mulighetene man har i styret.

Onsrud ønsker å lede Samfundet i en enda mer politisk retning. Hun håper at Samfundet kan være sentrum for diskusjon og debatt blant studentene i Trondheim.

Samfundet er en viktig stemme for studentene og det vil jeg at den skal fortsette å være.

Gjennom styreperioden har Samfundet til nå arrangert demonstrasjon mot studieavgift til internasjonale studenter, levert resolusjonsforslag om økt studiestøtte til Stortinget og kommet med innspill til regjeringen om hvordan studenters psykisk helse kan bli bedre.

LES OGSÅ: – Jonas Scheie fortjener mange unnskyldninger

Et Samfund for alle

Det er en stor utfordring å nå ut til alle Samfundets medlemmer når man har en organisasjon på 16 000 medlemmer, sier Onsrud.

Hun forklarer videre at styret nå arbeider med å bygge et nybygg som gjør huset 50 prosent større enn det er i dag.

Det gjør at både flere kan være frivillig på huset og at vi kan fylle det med enda flere studenter i helgene og hverdagene.

Noe av det viktigste Samfundet har å tilby studenter er følelsen av samhold. Hun ønsker også å jobbe for å ha engasjerende samfundsmøter og onsdagsdebatter som trekker medlemmene inn på huset.

Alle medlemmer har stemmerett

Så lenge man har gyldig medlemskort, har man mulighet til å avgi stemme ved morgendagens valg i Storsalen. Som medlem kan man også stille til valg. Det er mulig å stille sitt kandidatur helt fram til voteringen i morgen.

LES OGSÅ: – Vi har mye å lære av mistillitsforslaget

Una Onsrud er tidligere medlem av Studentmediene i Trondheim.

Powered by Labrador CMS