NTNU-styret ønsker valgutredelse

Styret ønsker en diskusjon rundt styringsmodellen til NTNU, men en valgt rektor skjer ikke før tidligst 2029. 

Publisert Sist oppdatert

På styremøtet ved NTNU i dag 22. januar, diskuterte styret blant annet spørsmål av valg eller ansettelse av rektor på bakgrunn av tidligere rektor Anne Borgs avgang i desember

Forrige uke arrangerte Litteraturhuset og Universitetsavisa en debatt rundt hvorvidt rektor ved NTNU bør ansettes eller velges. I etterkant fortalte NTNU-studentstyrerepresentant Anders Lie Hagen til Under Dusken at studentene har innflytelse uavhengig av om rektor blir valgt eller ansatt.

Det var en enighet i styret om å utrede valg av rektor, men de ønsket ikke å gjøre det nå. Styret har da valgt å vedta: 

 (1) Styret ber rektor komme tilbake til styret med forslag til et mandat for en utredning av styringsmodell ved NTNU etter at rektor er tilsatt for perioden frem til 31.07.2029. 

(2) Styret understreker at et eventuelt skifte av styringsmodell vil først kunne skje 01.08.2029. 

Saksliste og styreprotokoll kan finnes her og opptak fra møtet kan finnes her

Mer innflytelse med ansatt rektor

Allerede fredag forrige uke oppfordret studenttingsleder Didrik Nohre Lønvik ved NTNU til Universitetsavisa å beholde dagens ordning med ansatt rektor. Dette er på grunn av at ved et eventuelt valg, vil studentenes stemmer vektlegges mellom 25 til 30 prosent og de ansattes 70 - 75 prosent, som bestemt ved Universitets- og høyskoleloven. 

– Studentene [er] representert i hvert steg av prosessen ved å ansette en rektor. I innstillingsutvalget, som finner kandidatene og bestemmer for seg for en å innstille, samt i styret, som står for ansettelsen. Der vi har to representanter, sier Lønvik til Universitetsavisa

Ny rektor innen mars

NTNU-styret lyser ut rektorstillingen som et åremål på omlag 5 ½ år, frem til og med 31. juli 2029 og ønsker å ansette en ny rektor senest innen mars i år.

LES OGSÅ: Grande, rydd opp!

Powered by Labrador CMS