BISTÅR: Ann Marit Longva hjelper studenter med å finne et midlertidig sted å bo.

Hjelper studenter med å finne midlertidig boplass: – Noen velger å lete etter hybel når de kommer hit

Leieprisene i byen fortsetter å stige, men de fleste får seg bolig.

Publisert Sist oppdatert

I sommer har 14 000 studenter fått tilbud om studieplass ved NTNU i Trondheim, men ikke alle har funnet hybel til studiestart.

Study Trondheim er et samarbeid mellom kommunen, Sit, universitetene og studentene som blant annet søker å løse problemer med boligmangel. Gjennom initiativet Tak over hodet tilbyr de rabatterte tilbud til studenter uten bolig.

Billigere hotellrom

Nettverksleder Ann Marit Longva forteller at det i år har vært en jevn pågang av studenter uten boligplass.

Nå er det fullt på Trondheim vandrerhjem, men fortsatt god kapasitet på Scandic Lerkendal. Vi anslår at det er cirka 40 som benytter seg av tilbudet akkurat nå.

Frem til 1. september kan man altså få plass i fellesrom på Scandic Lerkendal. Oppholdet koster 395 kroner per natt, inkludert frokost. Longva forteller at de aller fleste som benytter seg av tilbudet ikke nødvendigvis mangler hybel, men venter på å overta.

– Og så er det noen, spesielt internasjonale studenter, som velger å lete etter hybel først når de kommer hit.

LES OGSÅ: Problemer på Sits vaskerier: – Jeg tok med klesvasken hjem til mor og far

Bedre plass nå enn før

Tilbake i 2003 var det stor boligmangel i Trondheim og veldig mange studenter opplevde å ikke få hybel ved studiestart. Dermed ble det ifølge Ann Marit Longva satt i gang store tiltak i partnerskap med blant annet kommunen, Sit og NTNU.

– Vi har jobbet godt med studentboligutvikling i Trondheim, og har ikke på langt nær det samme problemet som den gang. Da snakket man om boligkrise, og det har vi ikke nå, slik man ser i for eksempel Oslo.

I dag har Sit kapasitet til å tilby bolig til rundt 15 prosent av byens studenter, noe som er omtrent det samme som landsgjennomsnittet. Trondheim kommune stiller seg ifølge Longva bak Sits målsetning om å øke dette til 20 prosent. Selv om det har blitt flere studentboliger, er Longva klar på at Tak over hodet-garantien er noe de ønsker å fortsette med.

– Vi har en ambisjon om å være Nordens beste studieby og derfor har vi dette tilbudet til alle studenter som har behov for det.

LES OGSÅ: Dette er de beste frossenpizzaene

Powered by Labrador CMS