Vivillé vant flere priser under årets NM i studentrevy

UKErevyen 2019 Vivillé var nominert til flere priser under årets NM i studentrevy. I to av kategoriene stakk de av med seieren.

Publisert Sist oppdatert

NM i studentrevy gikk av stabelen digitalt 19. mars. Der konkurrerte flere av landets studentrevyer innen kategoriene beste sketsj, beste monolog, og beste musikalske nummer. Til sist skulle en av revyene bli kåret til norgesmester i studentrevy.

I forkant var Vivillé nominert med tre innslag. «Berta og Bjartulf» vant beste sketsj og «Dickt» vant beste monolog. I tillegg var «Servitøran på Solsiden» nominert til beste musikalske innslag.

LES OGSÅ: Dette er det nye Samfundetstyret

Opptur i tiden vi er i nå

MAGISKE ØYEBLIKK: Revysjef Marte Sonni Guldvog har kjent på UKEfølelsen de siste ukene.

Marte Sonni Guldvog var revysjef i UKA-19 og forteller at det var en ordentlig opptur for hele gjengen å vinne to priser under årets NM.

– Det var veldig gøy å vinne. Skuespillerne og vi i produksjonsapparatet satt og så på sammen. Vi reiste oss og skålte da vi vant. Det var jo en veldig fin opptur i den tiden vi er i nå.

Med både NM i studentrevy og filmpremiere på UKErevyen 2019 var litt av UKEfølelsen tilbake.

– Forrige uke hadde vi filmpremiere på UKErevyen 2019, så vi hadde sketsjene ferskt i minne. De to siste ukene har vi kjent litt på UKEfølelsen, forteller Guldvog.

LES OGSÅ: Ny runde med digital undervisning

Dickpic og barne-tv

DICKT: Viel Carlsen framfører sitt dikt.

Med sketsjen «Dickt» vant UKErevyen prisen for beste monolog. Viel Carlsen spiller rollen som ung mann på open-mic slam poesi-kveld. Diktet er tilsynelatende en hyggelig beretning om denne unge mannens kjærlighet til en viss Bente. Men i jakten på å kapre henne tar historien en brå vending. Han sender nemlig avgårde et dickpic.

– Det var gøy. Sofie Afseth i Forfatterkollegiet skrev teksten. Vi har kjent hverandre lenge og er gode venner, så å vinne denne sammen er kjempehyggelig. Det er en fantastisk kul tekst, og det er det som gjør monologen, forteller Carlsen.

«Berta og Bjartulf» vant beste sketsj. Dukkene er del av et barne-tv-program som samles for å snakke om viktige ting, som å dele. Men når temaet er ironi blir ikke alt like barnevennlig. Her får alt fra Jonas Gahr Støre, Brexit, og justisministre fra FrP kjørt seg.

Det var til slutt Ukerevyen i Ås 2018 som ble norgesmester, med revyen App-App-App og ble med det direktekvalifisert til norgesmesterskapet i Revy 2021.

Powered by Labrador CMS